124 народних обранця наплювали на учасників АТО та Революцію Гідності (поіменно)

З зали Верховної Ради сьогодні загадково "зникли" більше сотні народних депутатів. Звісно ж, після оголошеної перерви.

124 народних обранця наплювали на учасників АТО та Революцію Гідності (поіменно)

Сьогодні голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив достроково засідання через те, що на роботі не було найнятих народом робітників.

Перерва засідання парламенту закінчилася класично: народних обранців у залі поменшало.

"Колеги, я маю підстави говорити про те, що в залі є недостатня кількість депутатів для продовження нашої роботи (для результативного голосування необхідно 226 голосів, - Ред.). І зараз в мене стоїть питання проекту Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Державні гарантії соціального захисту учасників АТО, Революції Гідності та членів їх родин: стан і перспективи". Я вважаю неприйнятним, щоб ми провалили подібну постанову. Тому мені важливо, щоб ми змогли зорієнтуватись, чи в залі є достатня кількість депутатів для продовження нашої роботи", - такими були перші слова спікеру Верховної Ради після перерви.

Парубій вирішив визначити наявність депутатів в залі шляхом проведення рейтингового голосування: "За, проти, утримались".

Як відомо, регламент передбачає реєстрацію депутатів шляхом електронної системи. Втім наявність картки у гнізді зовсім не означає, що депутат знаходиться в залі на робочому місці. Наприклад, з самого ранку на початку засідання зареєструвалися 350 депутатів.

Рейтингове голосування о 12.44 показало лише 160 наявних голосів з 322, які на той час були зареєстровані в сесійній залі.

Далі - веселіше. Парубій вдруге провів рейтингове голосування на предмет наявності депутатів на робочому місці, адже ті якраз продовжували заходити до зали.

"Входячи в питання порядку денного, ми маємо його завершити. Я вважаю неприйнятним, коли ми йдемо в питання, де йдеться про захист учасників АТО, Революцію Гідності та членів їхніх родин, і провалимо його... Я говорив: це наша відповідальність перед хлопцями на передовій. І ми не можемо ставити питання підтримки наших бійців, коли у залі є недостатня кількість депутатів", - попросив Парубій.

Друге голосування о 12.46 показало, що у залі парламенту знаходяться лише 198 нардепів.

"198 депутатів. Недостатня кількість для проведення результативних голосувань. Ранкове засідання Верховної Ради України оголошую закритим", - заявив головуючий, побажавши плідної роботи в комітетах.

Залишається відкритим питання: хто з нардепів взагалі дійшов до комітетів, якщо з самого початку засідання з парламентської зали "зникли" 152 людини? (у залі з самого ранку було зареєстровано 350 депутатів).

На своїй сторінці у Facebook ведучий програми "Надзвичайні новини" Костянтин Стогній прокоментував:

"І вони ще сміють простих людей у чомусь звинувачувати і говорити, як нам жити?! Подивіться, як по фракціях виглядають ті, хто отримав від нас квартири у Києві та компенсаціі на житло, а на роботу не з’явився:

- Фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА", Кількість депутатів - 142, Відсутні – 21 (14,8%);

Фракція Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ", Кількість депутатів – 81, Відсутні – 12 (14,8%);

Позафракційні, Кількість депутатів – 47, Відсутні – 20 (42,6%);

Фракція Політичної партії "Опозиційний блок" Кількість депутатів – 43 Відсутні – 10 (23,3%);

Фракція Політичної партії "Об’єднання "САМОПОМІЧ" Кількість депутатів – 26 Відсутні – 8 (30,8%);

Група "Партія "Відродження" Кількість депутатів – 24 Відсутні – 4 (16,7%);

Фракція Радикальної партії Олега Ляшка Кількість депутатів – 21 Відсутні – 7 (33,3%);

Фракція політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" Кількість депутатів – 20 Відсутні – 13 (65%);

Група "Воля народу" Кількість депутатів – 19 Відсутні – 6 (31,6%)".

Хто з нардепів прогуляв засідання Ради 8 лютого

Далі – імена "зниклих" сьогодні просто з робочого місця народних обранців. Кожного зі 124, чиї картки були зареєстровані, а от їхні власники були деінде:

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення