Справжнє життя судді Чауса: Subaru, дача на Русанівських садах і 3-кімнатна квартира (відео)

Декларація на 242 тисячі гривень, а у власності – автомобіль, дача і трикімнатна квартира.

Справжнє життя судді Чауса: Subaru, дача на Русанівських садах і 3-кімнатна квартира (відео)

У декларації київського судді Миколи Чауса, якого спіймали на хабарі у 150 тисяч доларів, принаймні, за 2014 рік, вказано лише 242 тисячі гривень, і авто – майже не помітне Subaru.

Дача Чауса, де проводили обшук детективи НАБУ, знаходиться на Русанівських садах. Будинки тут – досить дорогі.

Його трикімнатна квартира – в Дарницькому районі, на вулиці Російській.

Ззовні непримітна багатоповерхівка, а суддю тут – добре знають. Відгукуються про нього як про привітного і чемного. Утім вчора, хоч і з восьмої ранку на роботі, консьєржка родину Чаусів не побачила.

«Сьогодні ні, я його не бачила. 8 числа чергувала. Бачила і її, й його, й дітей. Завжди вітався і оплачував нам. Претензій не має, а що там у них – хто його знає», - розповіла «Надзвичайним новинам» консьєржка Валентина Іванівна.

Не виявилось нікого і у самому помешканні. Або ж – заховалися і не хочуть відчиняти. Утім, джерела «Надзвичайних новин кажуть»: шукати його і на дачі, і у квартирі на вулиці Російській – вже марно. Не дарма ж пішов в офіційну відпустку. Завжди знайдуться люди, які забезпечать зелене світло. І зайва банка, закопана на городі, що змотивує відкрити безперешкодний vip-коридор тихо і непомітно.

На роботу Чаус вчора не з’явився, а сьогодні на 12.00 його викликали для вручення підозри до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка має намір вимагати в суді 3,7 млн грн застави для нього. Не дивлячись на те, що Чаус офіційно пішов у відпустку до 1 вересня, в САП припустили, що він може втекти з України.

Метод консервації

Долари в банці – на городі і в машині. Операцію проводили вночі, вдома і на робочому місці. Суддю Дніпровського районного суду упіймали на гарячому – 150 тисяч доларів хабара.

«Він вимагав і отримав хабар у розмірі 150 тисяч доларів США (понад 3,7 мільйонів гривень). Цей хабар знаходився фізично у вдвох скляних банках, одна з яких – в машині, інша – на дачній ділянці в землі», - розповіла прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

Спецоперація НАБУ та Антикорупційної прокуратури по викриттю судді тривала півроку.

«Це була довга спецоперація, і вона тривала фактично з березня», - повідомив голова САП Назар Холодницький і додав, що протягом цього часу Чаус уникав отримання хабара.

«Отримав він їх (гроші) за межами суду, наскільки мені доповіли, але це саме ті кошти, які йому були передані, вони були мічені нами», - додав Холодницький.

Таку суму Микола Чаус вимагав за позитивне рішення на користь наркоділка у кримінальній справі, пов’язаній з незаконним обігом наркотиків. І хоча служитель Феміди – викритий, його не затримано.

«Має суддівський імунітет, тому не може бути затриманим відповідно до законодавства. Зняти недоторканість неможливо, затримати неможливо і обрати запобіжний захід – арешт – не можливо», - пояснює Оліфіра.

Не мали права чіпати через суддівський імунітет. Добро на зняття недоторканості дає Верховна Рада, а у неї – канікули. Відпуску парламентарям заради цього, скоріше за все, доведеться перервати.

Більше читайте у матеріалі «Надзвичайних новин» Справа судді Чауса: всі подробиці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення