Домашнє насилля: чоловік забивав до смерті дружину на очах у малих дітей (відео)

Чоловік бив жінку так, що у неї з носа та рота лилася кров, потилицю вона майже не відчувала, а виском чоловік бив її об вугол ліжка. Все це відбувалося на очах у їхніх дітей. Тепер, перебуваючи в лікарні, жінка і там не відчуває себе в безпеці, бо чоловік погрожує розправитись з нею та її матір’ю.

Домашнє насилля: чоловік забивав до смерті дружину на очах у малих дітей (відео)

28-річна Ольга вже тиждень перебуває в лікарні і зараз уже може самостійно ходити, але перші дні була не в силах навіть розмовляти, бо жінку жорстоко побив її співмешканець.

«Руками, кулаками, ногами, спершу в голову, потім витягнув мене у вітальню, відірвав ножку від стола і сказав, що зараз він мене поламає», - розповідає постраждала Ольга.

Щоб захиститися від ударів дерев’яною ніжкою, Ольга ховала обличчя, за що дістала по руках.

«У мене кров летіла із рота, із носа, я вже майже не відчувала потилицю. Потім взяв об вугол ліжка і ударяв мене виском. Потім взяв цю ножку від стола і душив мене. І казав, що зараз мене розчленує, уб’є, задушить, а потім порубає на куски і просто викине, щоб мене не було», - розповідає постраждала Ольга.

Жінка ледь жива лежала на підлозі, а чоловік топтався по її голові. І все це відбувалося на очах у їхніх маленьких дітей, з яких найстаршому синові 6 років, а найменшій доньці всього 2. Але навіть крики і сльози малюків не спинили чоловіка.

«Діти кричали, особливо мала дівчинка - вона кричала криком», - каже Ольга.

Окрім дітей у будинку була сестра співмешканця побитої жінки, яка, на відміну від дітей, могла допомогти жінці чи хоча б покликати когось із сусідів, однак цього не зробила.

Сестра співмешканця Ольги Оксана

«Я була присутня тоді, як вони сварилися. А коли Олег почав Олю бити, я забирала малу, а тоді він переключився на мене і я втекла», - каже сестра чоловіка Оксана.

П’яний чоловік знущався із жінки півгодини, поки не втомився. Після цього він просто приліг поруч із дружиною на підлозі і просто заснув. Ледь жива Ольга зуміла втекти до сусідки і вже звідти викликала швидку. У поліції відкрили кримінальне провадження і тепер чекають на висновки судмедексперта після завершення лікування.

«За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 122 ч.1. Тривають слідчі дії», - розповів начальник Жашківського відділення поліції Роман Ражев.

За скоєне винуватцеві загрожує до 3 років позбавлення волі, але поки що чоловіка навіть не затримали. Більше того, він продовжує погрожувати постраждалій та її матері.

«Каже, що заб'є мене, мою матір. Я боюся навіть у лікарні спати, я боюсь, що він зайде і може задушити подушкою», - ділиться своїми страхами Ольга.

«Надзвичайні новини» розшукали співмешканця побитої жінки. Як з'ясувалося, він ще у 15 років сів у в’язницю за вбивство. Зараз йому 29 років.

29-річний співмешканець Ольги

«Я відбував покарання вже теж за побиття зі смертю», - визнає співмешканець Ольги Олег.

Чоловік не заперечує, що неодноразово дозволяв собі піднімати на жінку руку. Пояснює: це все через ревнощі, мовляв Ольга занадто полюбляла гуляти з подругами.

«Гуляла, пила, це було неодноразово. Люди бачать, знають. Ну, а цей раз я просто зірвався», - каже Олег.

Побита Ольга ще не знає, де житиме з трьома дітьми, але вона остаточно вирішила, що до свого співмешканця вона вже не повернеться.

Як не перетворитися на жертву домашнього насилля

Психологи зазначають, що існує кілька причин, чому чоловіки дозволяють собі вдарити жінку.

1) Дитяча психологічна травма

Якщо у вашого чоловіка в дитинстві були ті ж проблеми у батьків, ймовірність жорстокого поводження з власною сім'єю дуже висока. Будучи маленьким хлопчиком, він з жахом спостерігав за розлюченим батьком, як принижували і били його матір. Він глибоко страждав від страху і несправедливості і клявся собі, що ніколи в житті не дозволить бути таким, як тато.

2) Алкоголізм

Психіка алкозалежних порушена, вони не в змозі контролювати власну поведінку, їх дії неадекватні. Більшість травм і вбивств на побутовому грунті відбувається саме в момент алкогольного сп'яніння.

Навіть якщо жінка не вживає спиртні напої, вона все одно повністю залежить від того, в якому стані її чоловік. Вічне очікування - чи прийде він додому п'яним або тверезим, зірветься він у черговий раз або залишить її у спокої.

3) Приниження і образа

Ще один приклад чоловіка-тирана - людина з низькою самооцінкою. Йому кругом не щастить, люди ставляться до нього глузливо, його не поважає і не цінує колектив. Не маючи можливості задовольняти свої, як правило, високі амбіції, такі чоловіки вихлюпують весь свій негатив будинку на найближчих і люблячих людей. Тут вони точно не можуть отримати заслуженої відсічі і, нарешті, ростуть у власних очах. Головне - це перевага, хоча б над слабкими жінками та дітьми.

Як пише видання "Gazeta.Ua", практично кожний третій чоловік хоч раз у своєму житті вдарив дружину, будучи в стані афекту. Втрачаючи над собою контроль, він виправдовується тим, що ніби вона створила таку ситуацію.

Звісно, багато чого залежить від виховання людини. Якщо чоловік виріс у родині, де бійки були нормою життя, то свій негативний досвід він, швидше за все, принесе в нову родину. Є чоловіки, які в такий спосіб намагаються підняти у власних очах свою значимість. Імовірніше, вони по своїй природі нерішучі та боягузливі. Терплять поза будинком глузування або зневажливе відношення оточуючих. Їх принижують - а вони у відповідь мовчать, але збирають злість і агресію, яку потім вихлюпують на своїх близьких.

Іноді сама жінка, будучи слабохарактерною, запопадливою й терпимою, сама провокує чоловіка на певне поводження. Дружина поводиться з ним так, що він розуміє - з нею можна робити все, що завгодно. Чоловік, який звикає до безкарності, стає зовсім розпущеним. Особливу вседозволеність чоловіки почувають тоді, коли жінка цілком і повністю залежить від них у матеріальному плані.

Зазвичай жінки намагаються виправдати вчинки чоловіків. Іноді дружини приписують неприборкані вибухи гніву в чоловіка впливу алкоголю, перенапрузі на роботі або іншим стресовим ситуаціям. Все це може підштовхнути неврівноваженого чоловіка, але все-таки ніколи не є першопричиною і насправді - не може слугувати виправданням.

Найчастіше жінками керує страх втрати і вони намагаються тримати цю сторону свого сімейного життя в таємниці.

Психологи дають кілька порад жінкам, аби не стати жертвою домашнього насилля:

- з першого дня поставте себе так, щоб рукоприкладство у вашій родині було чимсь неможливим. У профілактичних цілях розповідайте чоловікові байку накшталт: недавно вашу приятельку вдарив чоловік, вона зібрала речі й пішла від нього. Або: чоловік, здатний ударити жінку, виглядає повним нікчемою;

- не грайте роль жертви, виховуйте в собі почуття власної гідності, достоїнства, незалежності, поваги до себе. Тоді ваш чоловік навряд чи зможе підняти на вас руку.

- якщо один раз чоловік все-таки вдарив, не слухайте ніяких "пробач". А підіть на деякий час жити до матері чи подруги. Потім, звісно, можна спробувати повернутись, але з чіткою умовою: якщо ще раз повториться, то між вами все кінчено. Якщо це не спрацювало і побої тривають, то що б вас не зв'язувало й що б ви не почували до чоловіка, ідіть назавжди.

Автор Анастасія Шульга

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення