ДТП у Василькові: водію, який вбив двох дівчаток, суд дав 10 років тюрми (відео)

Пройшло майже півроку від трагедії у Василькові, коли п’яний водій вилетів на тротуар і збив насмерть двох дівчаток. Суд засудив 25-річного Максима Сівовну до 10 років тюрми, однак ні батьки загиблих, ні батьки самого засудженого з вироком суду не згідні.

ДТП у Василькові: водію, який вбив двох дівчаток, суд дав 10 років тюрми (відео)

«Прошу вибачення ще раз перед батьками. Вибачте мене, простіть, я цього не хотів», - каже підсудний Максим.

Підсудний Максим Сівовна

Однак батьки загиблих Насті та Діани у щире каяття винуватця ДТП не вірять. Вони кажуть: їх не заспокоїть ніщо, навіть максимальний термін покарання.

«Ми не вважаємо, що ці 10 років - це справедливе покарання. Ми йому довічне хочемо», - каже матір загиблої Насті Наталя.

Мама загиблої Насті Наталя

«Коли є камера, тоді він просить пробачення, і йому пробачення немає», - каже матір загиблої Діани.

Мама загиблої Діани Леся

Васильківський суд виніс вирок підсудному і засудив його, давши найсуворіше покарання, передбачене статтею. Матір засудженого такий вирок приймає, але не вважає його справедливим.

«Він цього не хотів. Сталася трагедія, горе, я розумію, горе тим батькам і горе нам», - каже вона.

Батьки загиблих дівчаток переконані: п’яних водіїв треба карати не штрафом у 10 тисяч гривень, а одразу садити в тюрму. Тільки так, на думку батьків, можна зменшити кількість таких трагедій.

Нагадаємо, 4 червня цього року у місті Василькові водій ВАЗа протаранив рекламну конструкцію, після чого збив двох дівчаток - 10-річну Діану і 12-річну Анастасію. Одна дитина померла на місці, іншу у важкому стані госпіталізували до реанімації. Однак зусилля медиків виявилися марними - дитина померла. За словами свідків, винуватець ДТП їхав зі швидкістю близько 140 км/год.

Як пізніше показала експертиза, у крові 25-річного Максима Сівовни рівень алкоголю становив 1,8 проміле, а це майже ціла пляшка горілки. За фатальним збігом обставин, Максим навчався в тій самій школі, що і загиблі дівчатка, і навіть жив за кілька вулиць від них.

Вбивці за кермом

Далі – кілька резонансних смертельних аварій, винуватцями яких є п’яні водії.

У серпні цього року на Житомирщині водій збив насмерть дитину, яка переходила пішохідний перехід. Машина, що навіть не загальмувала перед зеброю, мчала так швидко, що дівчинку відкинуло на понад 20 метрів. За словами місцевих жителів, за кермом був священик, якого доти не раз бачили п’яним за кермом.

У серпні 2015-го у Дніпрі п'яний директор одного з місцевих підприємств на іномарці влетів у припарковані "Жигулі", а після збив пішоходів - дівчину з дитиною в колясці і кілька жінок. Одна з потерпілих померла.

У 35-річного водія автомобіля «Mercedes GELANDEWAGEN» експертиза встановила сп'яніння середнього ступеня.

За інформацією очевидців, п'яний директор підприємства збив припаркований "Жигуль", а після цього, не зменшуючи швидкість, влетів у причіп з кавунами.

«Водій рухався зі швидкістю більше ста кілометрів на годину. Чаплинська – вузька вулиця. ДТП минути було складно. На жаль, все закінчилося трагедією», – розповіли правоохоронці.

Після легковика п'яний чоловік збив пішоходів – 19-річну дівчину, жінку з дитиною у візочку і продавця.

"Метрів 30 від «Жигулів» стояв візок з кавунами, в цей момент там була жінка з дитиною у візочку, ще одна жінка і там же знаходилася жінка-продавець. Водій в'їхав просто в людей, відкинувши їх на відстань близько 10 метрів від місця зіткнення", – повідомляв очевидець події.

Після цього іномарка врізалася в дерево. Водій спробував втекти, проте його зупинили місцеві жителі. Чоловіка збили з ніг і почали бити. У цей момент прибули співробітники ППС, п'яного водія посадили в автомобіль правоохоронців. Дізнавшись про те, що одна з потерпілих померла, розлючений натовп спробував витягти водія з машини міліції – розбили вікна, в автомобіль полетіли камені.

Через кілька годин прибули військові, які наділи на зловмисника бронежилет і каску і врятували його від самосуду.

«Одна жінка померла, дівчині 19 років робили термінову операцію на перебитім хребті, матері дитини зашивали розпоротий живіт і ногу, у важкому стані. Дитина в комі», – повідомили очевидці.

Про те, як карають за кермування автомобілем в нетверезому стані в Україні та за кордоном, читайте в матеріалі "П’яні за кермом: як карають в Україні, Європі та Китаї (відео).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення