Екс-міліціонери у паніці: Наша пенсія буде менша, ніж у цивільних осіб (відео)

Термін «міліція» поступово йде у забуття, бо вся увага керівництва МВС привернута до нових патрульних поліцейських. Колишні міліціянти, скаржучись на байдужість до них з боку держави, навіть вийшли на мітинг під МВС, вимагаючи перерахування пенсій.

Екс-міліціонери у паніці: Наша пенсія буде менша, ніж у цивільних осіб (відео)

Поліцейська реформа в Україні передбачає серйозні зміни у структурі Міністерства внутрішніх справ, а головне – нові закони та правила. Однак, проблема даної реформи лише в тому, що колишнім міліціонерам держава взагалі не приділяє жодної уваги.

«Нібито питання вирішено, що ми - ветерани, є правонаступниками поліції, але реальних кроків на сьогоднішній день не зроблено жодних», - пояснює ситуацію полковник МВС у відставці Ігор Степанович.

Вимагати перерахування пенсії під стіни Міністерства внутрішніх справ 6 грудня прийшли не лише київські екс-міліціонери, а й навіть з усіх регіонів.

«Склалась така ситуація, що за 2-3 роки ми будемо викинуті на смітник історії. З рівнем інфляції наша пенсія буде навіть менша, ніж у цивільних осіб», - каже підполковник МВС у відставці Юрій Войцехівський.

У мітингарів є претензії як до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, так і до Міністерства вцілому, бо саме це відомство має повідомити Пенсійний фонд про перерахунок. Але у Міністерстві колишня міліція, схоже, нікого не цікавить, а сама процедура перерахування пенсій – одна бюрократія, кажуть мітингарі.

«Міністерство внутрішніх справ повинно повідомити пенсійний фонд України. Пенсійний фонд повідомляє Головні управління в областях. Головні управління надсилають списки в Головні управління Національної поліції, а Головні управління Національної поліції на кожного пенсіонера готують довідку з урахуванням всіх видів грошового утримання», - пояснює підполковник МВС у відставці Юрій Войцехівський.

Вимоги мітингарів підтримує і колишній міністр внутрішніх справ Василь Цушко.

«Всі прекрасно розуміють, що при теперішніх цінах, при теперішніх тарифах ЖКГ, якщо не перерахувати пенсію, всі ці люди, а це більшість тих, хто працював у системі МВС та інших силових відомствах і жили на зарплату, без цієї пенсії просто не виживуть», - каже голова МВС 2006-2007 років Василь Цушко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення