Екс-військовий з Росії замовив на Черкащині вбивство співмешканки та її сина (відео)

На Черкащині пенсіонер замовив убивство двох людей. Чоловік на старості вирішив позбутися двох нечужих йому людей. І навіть знайшов виконавця. Однак жертвам пощастило, бо найманий кіллер виявився надто добродушним і про все їх попередив.

Екс-військовий з Росії замовив на Черкащині вбивство співмешканки та її сина (відео)

71-річного водія цього жовтого буса правоохоронці зупиняють в Умані, і раптом – одягають на нього наручники.

На запитання про те, за що чоловік затриманий, той відповідає: «Я не бажаю з вами розмовляти, і це моє право».

Він – колишній військовослужбовець Російської Федерації. Розлучений. Від першого шлюбу в Росії залишилися діти. Відомо, що один із синів зараз сидить у тюрмі за вбивство. А свій останній десяток років пенсіонер ділив із цивільною дружиною у селі Оксанина Уманського району.

Виконавцем вбивства мав стати найближчий сусід

33-річний Вадим довго вагається, чи виходити до знімальної групи, та зрештою погоджується. Саме він мав стати вбивцею на прохання пенсіонера. За планом замовника, першою жертвою мав пасти син його співмешканки, потім – і сама жінка. За життя кожного екс-військовий пообіцяв по тисячі доларів. Спочатку Вадим сприйняв усе як жарт, та коли усвідомив серйозність намірів свого сусіда, вирішив розповісти про все. І пішов просто до майбутньої жертви.

«Я розказав своїй сестрі. Потім ми прийшли до співмешканки і розказали їй. Я ж не вбивця якийсь. Я б ніколи в житті на таке не пішов би. Ні за гроші, ні за що. Тому що людське життя дорожче за все», - розповідає Вадим.

Співмешканка не на жарт злякалася. Стосунки із коханим були і справді складними: той постійно тероризував та вимагав оформити на нього майно, залишене жінці у спадок від покійних батьків. Однак за весь час чоловік жодного разу не підняв на неї руку, тож вона й подумати не могла, що він захоче її вбити.

«Це ж які треба мізки мати, щоб на таке піти? І таке зробити. Є діти в мене. Чого ж він має отримувати спадщину? Ніхто йому тієї спадщини не дасть», - каже Наталя Поліщук, яка ледь не стала жертвою замовного вбивства.

Першою жертвою пенсіонера мав стати головний спадкоємець Наталі – її 44-річний син, який проживає під Києвом. Замовник намалював для виконавця детальну карту, за кресленням Вадим мав знайти жертву. Йому навіть дозволили взяти із собою помічника.

«Повністю-повністю адресу надав – де проживають, який під’їзд, де квартира знаходиться, вулиця. Ну все повністю. Як їхати. Все по карті було намальовано», - розповідає Вадим, який мав стати виконавцем убивства.

Наталя вважає, що її співмешканець готовився до вбивства довго: «Тому що він знає номер квартири, вулицю, під’їзд, як заходити. Він все їм описав. І він сказав тим хлопцям: він приїде, з машини вийде, а ви, каже, його по голові бийте. А потом ще ногами доб’єте і тікайте».

Про наміри свого чоловіка жінка розповіла сину. Сергій ледь стримав себе, щоби одразу не приїхати в село і не розібратися із вітчимом по-чоловічому.

«Був трошки шокований, але не здивований. Бо ця людина… Я не знаю, як це назвати… І як його назвати», - каже Сергій, який ледь не став жертвою замовного вбивства.

Копи розіграли вбивство жертви

Рідні вирішують звернутися до поліції. Там правоохоронці і розробили спецоперацію.

«Було видно, що то професіонали свого діла. Вони знають свою справу. Я був абсолютно спокійний», - пригадує Сергій.

Щоб вивести злочинця на чисту воду, правоохоронці інсценують перше вбивство.

«Я подзвонила по телефону йому, і кажу: Вітя, біда велика. Сірьожки немає. Сина мого нема, вбили. У нього реакції ніякої не було. Тільки: що-що? Га? Я не чую», - розповідає Наталя.

Задоволений замовник призначає своєму виконавцеві зустріч в Умані, щоби передати перший грошовий транш. Він настільки повірив жінці, що навіть не захотів дивитися на фото вбитого. Вадиму замовник сказав просто стерти фото з телефону.

Чоловіка затримали одразу після передачі коштів «виконавцеві». Такого фіналу, та ще й під прицілом телекамери, замовник явно не чекав. Для чого пенсіонеру у 71 рік знадобилися будинок і земля, він розповість уже у суді.

«Даний злочин вчинений за ст. 115 ч. 2 ККУ, що передбачає собою позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі», - повідомив начальник Уманського районного відділення поліції Андрій Якимчук.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення