​Людмирський незадовго до свого викрадення відправив за кордон дружину з донькою (відео)

Незадовго до викрадення чиновник «Укрзалізниці» Валерій Людмирський відправив за кордон дружину з донькою. Ніби на відпочинок. Про це розповів консьєрж будинку Володимир, де проживав чиновник. Втім, подробиць він не знає.

​Людмирський незадовго до свого викрадення відправив за кордон дружину з донькою (відео)

Володимир розповідає, що свій пост не покидав і нікого до під’їзду не пускав, але при цьому не чув ані гавкоту собаки Людмирського, яку застрелили викрадачі, ані жодного з п’яти пострілів.

«Це ж не село, що сусід сусідові хвалиться, що я його заб'ю або каміння на город закину. Це ж місто сучасне. Тут навіть «добридень» один одному не говорять, тут не прийнято», - каже консьєрж і додає, що Людмирський в цьому відношенні порядна людина – завжди з усіма вітався.

Свідок встиг зробити фото

Більше про зухвале викрадення одного з кураторів українського залізничного монополіста «Надзвичайні новини» дізнаються від безпосереднього свідка пригоди.

Очевидець встиг сфотографувати сріблястий «Volkswagen Sharan, на якому нападники під’їхали до Людмирського, коли чиновник у спортивках і домашніх капцях гуляв зі своєю вівчаркою Цес. Двоє у масках і камуфляжних штанах спершу пристрелили пса, а його власника нейтралізували електрошокером і затягли у авто. Коли на місце прибула поліція, то виявила лише 5 гільз калібром 5,45 і мертвого собаку. Сусіди – у шоці.

3 роки тому цей будинок вже фігурував у кримінальних новинах. Тут пострілами в голову вбили російського підприємця. Тоді і вбивцю, і замовника знайшли. Останнім виявився партнер по бізнесу. В «Укрзалізниці» викрадення свого колеги також пов’язують із професійною діяльністю.

Версія поліції

Правоохоронці не виключають, що чиновника скоріш за все викрали через його роботу в «Укрзалізниці».

«У Києві був введений план «перехоплення», який, втім, результатів не дав. Поліція відпрацьовує усі версії скоєння злочину, зокрема і версію, пов’язану з професійною діяльністю даного громадянина», - розповів директор департаменту комунікації Національної поліції Ярослав Тракало.

Чиновники «Укрзалізниці» перелякані, адже їхнього колегу Валерія Людмирського, який очолює департамент електропостачання, викрали просто на очах перехожих.

«Враховуючи, що це сталося майже в публічному місці, ввечері, на вулиці, що це намагання вплинути на діяльність залізниці в цілому», - каже речник ПАТ «Укрзалізниця» Даниїл Ваховський.

Ваховський пояснює, що «Укрзалізниця» закуповує електроенергію в великих об’ємах, і сьогодні змінюються процедури: «Прийнята правлінням антикорупційна програма, і такі випадки вони просто дестабілізують роботу підприємства».

Колеги і родичі викраденого звертаються до всіх небайдужих по допомогу у пошуках Валерія Людмирського. За повернення чоловіка живим обіцяють винагороду у 100 тисяч доларів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення