​«Місто гріхів». Київ захлеснула низка кривавих убивств і перестрілок

За останні декілька днів Київ захлеснула низка жорстоких вбивств і розбірок у стилі 90-х.

​«Місто гріхів». Київ захлеснула низка кривавих убивств і перестрілок

В Україні спостерігається стійке зростання злочинності - квартальні дані 2016 року фіксують прискорену динаміку + 18,2%. Щоденні новинні підсумки раз по раз повідомляють про чергову крадіжку, напад або вбивство.

Як один із факторів погіршення криміногенної ситуації глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе називає скандальний «закон Савченко».

Хатія Деканоідзе

«Велика біда з законом Савченко. Шість тисяч чоловік уже вийшли з ув'язнення. 90% цих людей - досить впливові в кримінальному світі люди, які вчинили тяжкі злочини. Потрібно вносити зміни в цей закон», - говорить вона.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко обіцяв, що закон буде змінено. Однак скільки безповоротних злочинів ще має статися, щоб обіцянки стали реальністю? Адже поки столицю та інші міста України продовжує накривати хвиля жахливих подій.

http://ru.golos.ua/

Розчленування на Оболоні

Цей район прийнято вважати одним з найбільш комфортабельних в столиці. Рік тому кияни назвали Оболонь районом із «кращими газонами». Тут завжди можна помилуватися краєвидами Дніпра на набережній або насолодитися свіжим повітрям в лісі. Останнє, як виявилося, далеко не безпечно.

Зараз київська поліція займається пошуком убивці, який розчленував тіло жінки, а останки розкидав у лісі в Оболонському районі.

Повідомляється, що з початку травня в різних частинах лісу поруч з Пуща-Водицею відпочиваючі знайшли людські останки: руки і ноги. З'явилася інформація, що це фрагменти тіл кількох жінок.

Начальник слідчого відділу Оболонського РУ ПП в Києві Іван Холондовіч розповів, що в ході розслідування було встановлено особу потерпілої. Нею виявилася 25-річна львів'янка, яка з вересня минулого року знімала в столиці кімнату. Також відомо, що загибла працювала вчителькою в загальноосвітній школі.

Зв'язок із дівчиною її рідні втратили в 20-х числах квітня, тоді ж і звернулися до поліції.

«В даний час правоохоронці дотримуються версії, що до скоєння тяжкого злочину може бути причетний знайомий потерпілої - 18-річний росіянин, з яким дівчина останнім часом листувалася через соціальну мережу. Слідство встановило, що з 21 по 25 квітня житель Москви перебував в Україні і зустрічався з дівчиною, яку після цієї зустрічі живою вже ніхто не бачив», - вказується в повідомленні поліції.

На Дарниці зарізали чоловіка

За останні дні Дарницький район міста Києва також встиг «відзначитися». У неділю, 15 травня, біля супермаркету на вулиці Вишняківській поліція виявила труп чоловіка з безліччю ножових поранень. На тілі убитого нарахували вісім колото-ножових поранень в області живота і шиї.

Загиблим виявився 23-річний місцевий житель. Очевидці розповіли правоохоронцям, що незадовго до смерті бачили хлопця в компанії декількох чоловіків і дівчини.

Вбивство директора спорт-клубу

Не менш трагічна подія сталася 6 квітня в Печерському районі Києва. Невідомий застрелив директора спортклубу Kiev Sport Club Тараса Зіновенко.

Вбивство сталося о 13:50 на бульварі Дружби народів, 5, на автостоянці Kiev Sport Club.

За попередніми даними, коли чоловік під'їхав до автостоянки на своєму автомобілі Volkswagen Touareg, невідомий відкрив по ньому вогонь. Після цього злочинець зник з місця події.

Потерпілий отримав вісім кульових поранень і помер на місці події.

У традиціях «поганого кіно» на Русанівській набережній у Дніпровському районі міста Києва невідомі обстріляли джип. Це сталося 16 травня.

Події попередньо розвивалися наступним чином: до автомобіля Porsche позаду прилаштувалася сіра Audi, водій якої почав сигналити, вимагаючи поступитися дорогою. Не дочекавшись, він почав обганяти позашляховик.

Коли автомобілі порівнялися, пасажир Porsche нібито опустив скло і щось крикнув водієві, що обганяв авто. Після цього скло опустилося вже в Audi, і з салону пролунало кілька пострілів.

Потім водій Audi дав по газам і зник.

Однак вище описаний обстріл позашляховика навіть меркне на фоні розстрілу людини в самому центрі (!) Києва 30 квітня. Хоча не будемо заперечувати: тут правоохоронці спрацювали злагоджено.

Про те, що поліція затримала підозрюваного в розстрілі хлопця на Бессарабській площі, повідомив редактор сайту «ДТП» Влад Антонов.

«Недалеко поїхав бандит, який розстріляв хлопця сьогодні в Києві на Бессарабській площі», - написав він.

Затримання підтвердили і інші користувачі соцмереж.

Втім, заявляти про підвищену кримінальну напругу виключно в столиці, помилково - ситуація погіршується по всій Україні. Адже крім «закону Савченко», зміцненню злочинності сприяють багато факторів. Це і погіршення економічної ситуації в країні, і військові дії, і низький авторитет влади, і деградація правоохоронної системи. Цей похмурий тандем призводить не тільки до злочинів людини над людиною, але навіть до суїцидів.

25-річний чоловік задушив дівчинку

Недільного ранку 15 травня в Вишгородському районі Київської області 25-річний чоловік задушив дівчинку, після чого зник з місця злочину. Про це жорстоке вбивство на своїй сторінці в Facebook повідомив Влад Антонов. Він також опублікував в соцмережі фото підозрюваного.

Підозрюваний у скоєнні злочину - Киструга Андрій Валерійович.

Смерть через повішання

Такі випадки в Україні відбуваються все частіше, причому з абсолютно різних причин.

16 травня в Житомирі повісилася студентка одного з навчальних закладів. Їй було 16 років, вона родом з Коростеня. Тіло дівчини виявили близько 10:30 в кімнаті гуртожитку, де вона проживала. Останній раз, за словами очевидців, її бачили живою в цей же день близько 8:30.

За однією з версій, причиною самогубства могло стати небажання вчитися. Зараз вся інформація перевіряється в рамках розпочатого кримінального провадження.

Раніше жертвою «гри в підвішування» стала дев'ятирічна дівчинка в м.Пологи Запорізької області.

Як з'ясувалося, дівчинка гралася у дворі і прив'язала ганчір'яну стрічку у вигляді петлі до металевої конструкції. Як повідомили джерела в поліції, мати пізно помітила дитину, швидка не встигла нічого зробити. Дитяча «цікавість» призвела до смерті.

Ще раніше в Черкаській області повісилася пенсіонерка, отримавши платіжку за газ. У рахунку 80-річної мешканки селища Лисянка була вказана сума у 4 тисячі гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення