На добудову Охматдиту "прокладці" без торгів докинули 66 мільйонів

 Наші гроші

ДП «Укрмедпроектбуд» 26 грудня уклало угоду з ТОВ «Ріола-Модуль Лтд» добудову лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» на 65,71 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На добудову Охматдиту "прокладці" без торгів докинули 66 мільйонів

Фірма «Ріола-Модуль Лтд» є генпідрядником цього будівництва із серпня 2016 р., коли виграла підряд на 213,40 млн грн. Згодом у 2016-2017 рр.. із ним за неконкурентною переговорною процедурою уклали три угоди про додаткові роботи на суму 332,05 млн грн., яка перевищувала вартість первісного тендеру. Торік «Ріола-Модуль Лтд» виграла нові відкриті торги ДП «Укрмедпроектбуд» на добудову «Охматдиту» за 1,36 млрд грн.

Згодом фірма надала нардепу Оксані Корчинській у відповідь на депутатський запит 25 томів актів, кошторисів та інших документів про будівництво «Охматдиту» в 2017 р.

Нинішню закупівлю додаткових робіт теж провели за переговорною процедурою із посиланням на рішення науково-технічної ради ДП «НДІ будівельних конструкцій».

За новою угодою, цьогоріч поставлять обладнання на 56,24 млн грн. і виконають будівельно-монтажних робіт на 9,47 млн грн. Зокрема влаштують системи опалення, вентиляції та кондиціювання, слабкострумові мережі, антикригову систему, а також електрообладнання та електроосвітлення для внутрішніх інженерних мереж.

Гарантійний строк на роботи становить 15 років. На заробітну плату піде 1,53 млн грн., тобто 2% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,3% – 170 тис грн.

Вишгородська «Ріола-Модуль Лтд» зі статутним капіталом 375 грн. належить франківцю Володимиру Духовичу, який раніше був партнером по ТОВ «НВО «Стальконструкція» Романа Абрамовського – колишнього заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Дружина Володимира Духовича Світлана Духович зараз працює головним державним аудитором Державної аудиторської служби України.

Роман Абрамовський у 2008-2012 рр.. очолював правління будівельного ПАТ «Укрстальконструкція», яке контролювали брати Сергій і Олександр Тарути. Сергій Тарута у 2014 р. очолював Донецьку ОДА, а нині є позафракційним нардепом.

Після звільнення з компанії Тарути Абрамовський став заступником директора «Ріола-Модуль Лтд». Він підписав нинішню угоду в якості в. о. директора Богдана Яковенка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення