На Вінниччині п’яні батьки не догледіли 1-річного сина (відео)

Експертиза встановила, що 1-річний хлопчик помер від гострої серцево-судинної недостатності, але сусіди запевняють: причиною смерті дитини міг бути нестерпний холод у будинку. До того ж батьки хлопчика часто випивали, тож могли просто недогледіти дитину.

На Вінниччині п’яні батьки не догледіли 1-річного сина (відео)

Підслухавши телефонну розмову сусідської родини, Марина одразу зрозуміла, що рапилась біда. Жінка разом з іншими сусідами вирушила до будинку 40-річної Ганни, де люди побачили шокуючу картину.

«Аня сиділа на підлозі, квартирант сидів навпроти. На руках була дитина. Я запитала у жінки, чому вона не відчиняє двері, на що вона відповіла, що у них все добре. Запитала, що з дитиною, вона відповіла, що вона спить. Я сказала, щоб вона дала мені дитину. Я взяла її і побачила на ній трупні плями», - розповідає сусідка Марина.

Окрім Ганни в будинку перебували її квартирант із дружиною, в яких було похмілля. Натомість ані матір, ані її квартиранти не змогли пояснити, що ж сталося з дитиною, однак пам'ятали лише одне: напередодні ввечері з 1-річним хлопчиком було все добре.

Матір 1-річного хлопчика Ганна

«Вночі я прокинулась, доторкнулась до дитини, вона була холодна і не дихала. І я почала кричати», - розповідає матір загиблої дитини Ганна.

Видимих слідів насильницької смерті на тілі дитини правоохоронці не виявили. Натомість сусіди мають своє пояснення загадковій трагедії. Люди кажуть, що дитина могла померти від банального перохолодження, бо в будинку страшенний холод. До того ж, у будинку часто влаштовували застілля, тож дитину могли просто недогледіти.

«Вони пили. Тут хто хотів, той і приходив. Як мама вона була нормальна, вона за дитину звісно хвилювалась, але біда в тому, що вони пили і до такого допились», - каже сусідка Марина.

У холодному будинку тіло дитини пролежало аж до вечора і хто зна, що було б із ним далі, якби не пильні сусіди.

«Я не стала одразу викликати медиків, бо я злякалась, чесно. Я думала, що може дитина ще прокинеться», - розповідає матір хлопчика Ганна.

У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею «вбивство». Уже є навіть попередній висновок судмедексперта: дитина померла через гостру серцеву недостатність. Якщо це підтвердиться, то справу закриють, однак відповідальності матері померлого хлопчика уникнути не вдасться.

«У зв'язку з тим, що були виявлені такі неналежні умови, завдання наших слідчих сьогодні дослілдити і встановити, чи є ці всі обставини та умови утримання дитини в причинному зв’язку з настанням смерті», - говорить керівник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк.

У такому випадку жінці загрожує до 5 років ув'язнення. Якщо ж батьківський недогляд не став причиною смерті дитини, жінку просто оштрафують. Однак це вже не перша дитина, яку Ганна погано доглядає: в неї ще є старша донька, вихованням якої займається її батько, що проживає окремо.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення