​Передмістя Києва тримає в страху банда підлітків: всі подробиці

 Вести.UA

У Київській області підлітки винайшли чергову нестандартну розвагу. Молоді люди нападають на перехожих - але не з метою пограбування, а швидше заради розваги. У поліції кажуть, що в більшості випадків не можуть притягнути до відповідальності нападників через те, що вони неповнолітні.

​Передмістя Києва тримає в страху банда підлітків: всі подробиці

Резонансна бійка з величезною кількістю постраждалих сталася в Будинку культури села Старі Безрадичі. Після танцювального дитячого свята в будівлю увірвалися півтора десятка підлітків спортивної зовнішності і з особливою жорстокістю побили відвідувачів, в тому числі дітей.

«Через півгодини після концерту, коли юні артисти ще були в організаторському кабінеті, до них увірвалися невідомі в масках і почали бити всіх, хто траплявся їм в руки. Потім забігли в актовий зал і теж били всіх без розбору. В результаті синці, гематоми, вибиті зуби, струс мозку, кров по залу і розбиті меблі», - згадує директор ДК Наталія Данчек.

У цьому клубі в Старих Безрадичах масово побили дітей

У місцевих групах в соцмережах підлітків тут же назвали «бандою боксерів», приписавши їм ще кілька подібних випадків.

У поліції кажуть, що за фактом цієї бійки вже відкрито кримінальне провадження за статтями «Хуліганство» і «Умисне легке тілесне ушкодження».

«Всі учасники побиття людей в Будинку культури встановлені. Це п'ятеро молодих хлопців з Обухова», - зазначає речник поліції Київської області Микола Жукович.

Зараз у поліції є дві версії, чому це сталося. За однією з них, побиття пов'язане з особистою помстою одного з місцевих за те, що він комусь в райцентрі перейшов дорогу. За другою - це могла бути помста за дівчину.

Тим часом на сторінці міста в соцмережах пишуть, що це також могла бути помста окремим учасникам концерту за те, що ті завадили вести в селі торгівлю наркотиками і вступили з ними в конфлікт ще в кінці 2017-го, і з того часу, мовляв, ці підлітки час від часу вриваються в клуби і жорстоко всіх б'ють. Але їм поки вдавалося уникати відповідальності.

Подібні випадки були зареєстровані і в інших районах. Наприклад, в Глевасі шестеро підлітків, в тому числі три дівчини, жорстоко побили молоду пару. Жінка отримала струс мозку і пошкодження обличчя, а чоловік - перелом руки. А за тиждень до цього інциденту на тій же вулиці група підлітків ледь не вбила юнака-студента, який досі лежить в лікарні. Його мати запевняє, що в обох побиттях були присутні одні й ті ж люди.

«Старша сестра одного з тих неповнолітніх дітей, які били мого сина, брала участь у побитті подружжя», - пише в одній з місцевих груп Глевахи «ВКонтакте» Наталя Ібрагімова.

У департаменті ювенальної превенції поліції кажуть, що знають практично всіх фігурантів.

«В основному це підлітки. Ми неодноразово з деякими проводили роботу. Але залучити до адмінвідповідальності не можемо, так як їм немає 16 років, а на кримінальну ті злочини не тягнуть», - зазначають в ювенальній превенції.

Жорстокі групи

Тим часом в соцмережах набирають популярність спільноти «Забиви», ULTRAPIR, де учасники викладають відео з жорстокими бійками і побиттями.

«Кожна така бійка називається «вайн_батл», і якщо вона набирає більшу кількість лайків і репост - ти переможець. А в деяких співтовариствах за перемогу ще й светр дарують», - зазначає уповноважений президента України з прав дітей Микола Кулеба.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення