​Під Одесою подвійне вбивство і спроба теракту: "м'ясника" шукають озброєні мисливці (фото, відео)

Одеську область шокував кривавий злочин. Чоловік обезголовив маленьку дівчинку та її матір. Його розшукують понад 500 правоохоронців - бійці КОРДу, оперативники карного розшуку, спецназівці і військовослужбовці Нацгвардії. Зараз його шукають в трикутнику Дальник-Грибівка-Санжейка.

​Під Одесою подвійне вбивство і спроба теракту: "м'ясника" шукають озброєні мисливці (фото, відео)
Оновлено! Співробітники поліції затримали овідіопольця, який скоїв вбивство жінки та її доньки, здійснив два підпали і спробу теракту, повідомляє видання "Думська". Чоловіка спіймали в районі села Роксолани, коли він виходив з посадки в 7 км від Овідіополя. Чоловік опору не чинив. Його доставили у відділ поліції. Він підтвердив поліцейським, що хотів влаштувати теракт: "Я хочу, щоб Одеса боялася". На вбивство він пішов усвідомлено, але мотиви озвучувати поки відмовляється.

Вбивство сталося в смт Овідіополь 29 грудня. Вбивця підпалив будинок, щоб приховати злочин, але вогонь помітили сусіди, які викликали пожежних. Загасивши вогонь, співробітники ДСНС виявили тіла. В одній з кімнат житлового будинку знайшли обгорілий жіночий труп, в іншій - тіло дитини. Загибла 42-річна жінка та її 2-річна донька були з відрубаними головами. Вбитій дівчинці 18 січня виповнилося б 3 роки.

Після скоєного злочину чоловік втік на вантажному автомобілі МАN білого кольору (державний номер ВН 66-91ЕН). Він попрямував до Одеси, де планував в'їхати в натовп людей, повторивши теракт в Берліні. Як розповіла "Сегодня" речник ГУ Нацполіціі в Одеській області Олена Войтенко, поліцейські встигли заблокувати в'їзд в місто. По дорозі злочинець таранив машини, потім кинув вантажівку. Зараз втікач переховується в полях під Одесою, в області введено в дію оперативний план "Сирена". Операцією керує заступник начальника ГУНП полковник поліції Сергій Махотін.

Вночі операція була припинена: вирішили не піддавати ризику людей. Вранці пошуки відновили, повідомляє "Думська".

Як написав на своїй сторінці в Facebook автор проекту "Надзвичайні новини" Костянтин Стогній, на місці прочісування прибережних санаторіїв знаходиться їх кореспондент Костянтин Гак, подробиці події уточнюються.

"Суспільство так і не отримало чітких відповідей по Княжичам, як сталася нова страшна НП. І щоб Геращенки потім не понавигадували ще якихось небилиць, спробуємо зі слів очевидців і журналістів "Надзвичайних Новин" скласти картину того, що сталося. Попередньо - співробітник фіскальної служби вбиває сестру свого начальника і її доньку. Відрізає їм голови, а будинок - намагається підпалити. (Нагадую - вся інформація попередня і буде уточнюватися в найближчих наших ефірах). Потім - тікає з місця злочину, викравши вантажівку. За словами Нацполіціі, збирається до Одеси і там - врізатися в натовп, ймовірно, на головній ялинці. Його переслідують. До Одеси доїхати не дають. Але він... ховається від переслідування (?!), виїхавши на вантажівці через поля. У країні ж немає вертольотів, БТРів або джипів (?!) Або поки його переслідували не могли навіть спрогнозувати, що вантажівка тікатиме полем? Думали, що він тільки по хорошій дорозі забажає їхати?.. Не зрозуміло... Ну, реалії такі, що вбивця (терорист?) тікає від погоні і вночі ховається, попередньо - серед санаторіїв і пансіонатів. Місце оточили, кільце, типу, стискається", - написав Стогній.

Телеведучий також підкреслив: "ВАЖЛИВО! Громадян просять не затримувати самостійно злочинця. А якщо хто побачить підозрілого - негайно повідомити до чергової частини ГУНП в Одеській області по телефону 779-40-61 або 102".

Як повідомили "Думській" сусіди загиблої жінки, події розвивалися таким чином. Злочинець спочатку проник в будинок її брата, який займає високу посаду в податковій інспекції Одеси. Особняк виявився порожнім: господар з родиною зараз відпочиває в Карпатах. Зловмисник підпалив оселю, після чого городами перебрався в будинок сестри податківця Ольги, де розправився з нею і її маленькою донькою, після чого влаштував пожежу і там. Потім він сів у вантажівку MAН, що належить родині, і поїхав. Чоловік убитої в цей час гасив палаючий будинок шурина.

Овідіопольський вбивця і його жертви

овідіопольський вбивця

Поліція уточнює, що підозрюваному 31 рік. Його звуть Дмитро Погорєлов. Про свої плани вбивця повідомив по телефону знайомому, який передав його слова поліції. Звідси і інформація про запланований теракт.

Дмитро працював водієм у чоловіка загиблої Олександра Журавльова - бізнесмена середньої руки (торгував щебенем і піском) і депутата селищної ради. Ні сусіди сім'ї, ні поліція не пов'язують трагедію з комерційною та політичною діяльністю чоловіка.

Убита - Ольга Журавльова 1974 року народження, була в декретній відпустці. Вона є сестрою працівника податкової інспекції Малиновського району Одеси Олександра Никитинського. Це його будинок злочинець підпалив перед тим, як піти вбивати Ольгу і маленьку Марійку.

Про дівчинку родичі кажуть, що вона була пізньою і дуже бажаною дитиною, пише "Думська".

Місце вбивства в смт ОвідіопольМесто вбивства в смт Овідіополь

Будинок, де сталося вбивство. Овідіополь

У пошуках вбивці беруть участь збройні мисливці, яких зібрала поліція. Також правоохоронці підключили до пошуків овідіопольського вбивці жителів району, що мають вогнепальну зброю.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення