Серійного ґвалтівника, якого 20 років тому врятували від розстрілу, знову засудили (відео)

В Івано-Франківську судили жорстокого злочинця, який вийшов після зґвалтування і убивства вагітної вчительки за «законом Савченко», і знову взявся за чорну справу.

Серійного ґвалтівника, якого 20 років тому врятували від розстрілу, знову засудили (відео)

На околиці міста він посеред білого дня познущався над жінкою. Від неминучої смерті жертву врятували копи, які випадково опинилися неподалік. А вже згодом з'ясували – до їхніх рук потрапив справжній маніяк.

Докази серії жахливих злочинів сумновідомого «петрилівського» ґвалтівника є безапеляційними.На лаві підсудних у Івано-Франківському міському суді – Тарас. Його затримали півроку тому. На місці вже чергового злочину.

«Він лежав на ній, тримав руки на шиї і почав тікати», - розповідає інспектор патрульної поліції Віталій Федюк.

Їхня зміна фактично закінчувалася, коли зненацька прийшло повідомлення про зґвалтування. На місце події патрульні Інна та Віталій прибули за лічені хвилини. Ґвалтівника наздогнали та вдягнули у кайданки. Вже будучи в кайданках, він неодноразово пробував втікати, навіть просився, щоб його відпустили, пропонував гроші.

Тим часом жертву нападу приводили до тями. Що саме сталося, вона одразу не могла пояснити.

«Вона була дуже схвильована, налякана. Були ознаки тілесних ушкоджень, розбита губа, на одязі були сліди крові, також шия була набрякша і подряпана», - розповіла інспектор патрульної поліції Інна Ющак.

На 32-річну жінку ґвалтівник напав на пустирі. Надвечір вона йшла по воду до тутешнього джерела за водою. Ґвалтівник ретельно спланував заздалегідь, як буде діяти. Так само, як і кожен свій злочин. Неймовірно, але колись він був зовсім іншою людиною.

«Та нічо чоловік, добрий, він вчився в інституті, він в школі такий був слухняний», - каже про нього сусідка Анна.

Але чесним та добрим він був у дитинстві. Нині односельці про нього взагалі намагаються не згадувати. Сільський хлопець раптово перетворився на справжнього маніяка. Він двічі відсидів за зґвалтування. А коли вийшов на волю, жорстоко зґвалтував та вбив вагітну вчительку.

«Вчителька йшла через лісок, на сьомому місяці вона була вагітна. Він зґвалтував її, зарив в лісі, в яму прикидав хмизом, так її через деякий час знайшли», - пригадує голова с. Петрилів Ольга Домин.

У 1997 році чоловіка було засуджено до вищої міри покарання – розстрілу. Але указом президента злочинця було помилувано, та змінено покарання.

Торік Тарас вдруге вийшов з в'язниці. Вкотре його помилували. Він – черговий вільний за «законом Савченко».

Вона розповідає, що в селі його просто боялися: «В нього такий навіть погляд був… Не такий, як в усіх…Дівчат нікуди не пускали, бо боялись».

Своєї вини Тарас не визнає. Єдиний, хто йому вірить, немічний батько.

«Він порядна людина, його всі люди знають, роботящий. Я не вірю, щоб то була правда, щоб він на таке пішов», - вважає батько рецидивіста Василь Гончар.

Вирок маніяку – 10 років позбавлення волі. Обвинувачення просило, Феміда – дослухалася. Поки Тарас у СІЗО, але чи оскаржуватиме рішення суду, ще невідомо.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення