«Соньки-золоті ручки»: кишенькові злодії столичного метрополітену

Щодоби «Київський метрополітен» пропускає близько 2-х мільйонів чоловік. Заходячи до вагону, ви ніколи не можете бути впевнені, що грабіжників поруч немає…

«Соньки-золоті ручки»: кишенькові злодії столичного метрополітену

Відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» безпеку громадян, захист їх прав, свобод і законних інтересів забезпечує Управління поліції в метрополітені.

Щоденно в середньому на охорону публічного порядку на станції «Київського метрополітену» заступає 125 працівників поліції. Паралельно працює 454 відеокамери. Злочинці все одно продовжують обкрадати пасажирів. Втім, на щастя, нерідко вони не встигають покинути територію метрополітену.

Стирчить гаманець? Вважайте, його вже немає

Вчора на переході до станції метро «Палац Спорту» 30-річна мешканка Закарпатської області спробувала привласнити чужий гаманець. Перебуваючи на сходах пересадочного вузла столичної підземки, зловмисниця побачила, що у незнайомої дівчини з сумки стирчить гаманець. У цей момент жінка вирішила привласнити чужу річ.

Скориставшись тиснявою, гостя столиці вкрала гаманець. Однак злодійка не підозрювала, що за її діями спостерігає працівник поліції метрополітену. Правоохоронець запросив підозрілу жінку до кімнати поліції. Під час огляду у неї було виявлено та вилучено вкрадену річ.

Зловмисниця повідомила, що вкрала гаманець, аби витратити кошти на свої потреби.

Вас штовхнули? Перевірте особисті речі

20 липня неприємний інцидент трапився із пасажиркою метро на станції«Хрещатик». Рухаючись до вагону, дівчина відчула, що незнайомий чоловік декілька раз штовхнув її, а потім зненацька зайшов до іншого вагону. Вже на вулиці вона усвідомила – немає мобільного телефону. Оперативними діями працівників відділу кримінальної поліції затримано чоловіка, який відповідав опису потерпілої, більше того, у злодія було вилучено вкрадену річ.

Зауважимо, що зловмисник раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин.

Носите гаманець у кишені? Змінюйте звички

Подія трапилась у вагоні столичної підземки на станції метро «Площа Льва Толстого». Під час проїзду у вагоні метрополітену 37-річний чоловік побачив незнайомця, який поклав гаманець до кишені своєї куртки. Скориставшись неуважністю пасажира, зловмисник штовхнув його, щоб відволікти увагу, та витягнув із внутрішньої кишені куртки гаманець.

Між тим, потерпілий швидко виявив відсутність гаманця та почав наздоганяти крадія. У ході особистого огляду у зловмисника виявлено та вилучено вкрадену річ. Виявилося, що затриманий раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.

kyiv.npu.gov.ua

kyiv.npu.gov.ua

Тепер у вагонах їздять «копи» в цивільному

Підкреслимо, що крадіжки у столичному метрополітені стають все дедалі частішими. Від початку року жертвами крадіїв у київському метро стали більше сотні пасажирів.

Зрозуміло, що далеко не всі зловмисники попадаються. Більше того, все частіше кишеньковими крадіжками в метрополітені займаються глухонімі та навіть сліпі громадяни. За повідомленнями жертв, вони працюють цілими групами. При цьому – доволі агресивні та готові на будь-що, аби заволодіти вашим гаманцем чи телефоном.

Утім, криміногенну ситуацію у столичній підземці, порівняно з минулим роком, вдалося поліпшити, звітують у поліції. Тепер у вагонах їздять «копи» в цивільному. Адже, щоб скласти протокол, необхідно зловити крадія на гарячому.

У списку «найнебезпечніших» станції, за словами поліції, окрім «Вокзальної» – «Деміївська», «Теремки», «Харківська» та «Житомирська». А також пересадкові станції та кінцеві зупинки, де скупчення людей найбільше.

«Виставковий центр», «Тараса Шевченка», «Іподром» та «Славутич» - ці станції поліцейські називають найбезпечнішими. Цьогоріч там не зафіксували жодної крадіжки.

Однак пильнувати свої речі необхідно будь-де, кажуть правоохоронці. Закликають ховати гаманці та телефони у внутрішні кишені і без потреби не витягати, щоб не привертати уваги злодіїв.

Якщо вас пограбували, слід звернутися до постового поліцейського або до чергового станції. Окрім цього, вкрадені речі також можна знайти і в бюро знахідок, яке на станції «Нивки».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення