​«Торнадівці» не відсидять стільки, скільки їм призначив суд (відео)

Вирок бійцям роти «Торнадо» – ще не завершення гучної справи.

​«Торнадівці» не відсидять стільки, скільки їм призначив суд (відео)

Безпрецедентна охорона, живий коридор із маскувальною сіткою та брутальний приспів із російської пісні. Найгучніший процес над скандально відомими бійцями роти «Торнадо» закінчився: їм оголосили вирок. Та попри це, за словами головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, після отримання повного тексту вироку вони мають намір писати апеляцію на м'якість покарання.

Хто скільки отримав з екс-міліціонерів роти «Торнадо»

Київський суд дав найбільший термін – 11 років – командиру Руслану Онищенку. Його заступник Микола Цукур засуджений до 9 років. Ще шість бійців отримали від 8 до 10 років в’язниці.

Данило Ляшук (Моджахед) засуджений до 10 років позбавлення волі; Ілля Холод (Холод) – 9 років і 6 місяців; Максим Глєбов (Ахіллес) – 9 років; Микита Кущ (Кущ) – 9 років; Борис Гульчук (Бізон) – 9 років; Анатолій Пламадяла (Сем) – 8 років.

Ще четверо бійців отримали умовні терміни 5 років з відстрочкою на 2 роки: Андрій Демчук (Вольф), Роман Іваш (Повільний), Микита Свиридовський (Слон), Юрій Шевченко (Рем, у нього відстрочка на три роки).

Та втім, завдяки «закону Савченко», або як його ще називають «день за два», перебуватимуть у тюрмі вони значно менше. Адже вони вже сидять за гратами більше ніж півтора роки (8 торнадівців, середи яких і командир роти Онищенко, були затримані ще у червні 2015 року).

На суді «торнадівці» поводилися так, наче впевнені у своєму «завтра»

Жоден з підсудних не покаявся. У бік жертв – приниження, погрози та безсоромні насмішки. Вони відверто знущаються та глузують з травмованих на все життя людей. Усередині скляного боксу підсудні робили селфі та навіть танцювали лезгінку. Комбат батальйону Руслан Онищенко на судове засідання, де на всіх чекав вирок, навіть одягся символічно. У майку з написом «спецпідрозділ МВС України» та цитатою з пісні російського гурту. А наостанок, як відомо, усі підсудні, крім Юрія Шевченка, який частково визнав свою вину, відмовились слухати вирок: попросили, аби їх забрали із зали, і їх відправили назад у СІЗО.

Крім того, «торнадівці» гиркали на журналістів, матеріали яких їм стали поперек горла. Спостерігала за судовим процесом ведуча «Надзвичайних новин» Вікторія Сеник. Очевидно, журналістів програми вони не люблять за гострі сюжети, які виходили на їх адресу. Ба більше, колишні бійці роти «Торнадо» в курсі навіть тих подій, які ненароком трапляються в студії.

Дружина екс-комбата роти «Торнадо» Юлія ще у ході засідання повідомила, що не дивлячись на те, яким є вирок, апеляцію будуть подавати в будь-якому випадку.

«Ви навіть не уявляєте собі, наскільки це необґрунтоване звинувачення. Просто зробили так, щоби було закрите (засідання, - Ред.), щоб преса не бачила і не чула», - заявив адвокат підсудних Володимир Раков.

Більше про розповіді свідків про страшні злочини, які чинили «торнадівці», читайте в матеріалі «Надзвичайних новин» Моторошні подробиці у справі «Торнадо»: особливо тяжкі злочини чи політична гра?

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення