Убивство чи нещасний випадок: батьки загиблого звинувачують поліцію в брехні (відео)

У Броварах підліток із друзями пішов купатися на озеро і загинув від удару струмом. Винного у смерті хлопця і досі не знайдено, бо слідча вже три місяці як шукає власника земснаряду.

Убивство чи нещасний випадок: батьки загиблого звинувачують поліцію в брехні (відео)

На відміну від слідчої, журналістам "Надзвичайних новин" вдалося віднайти власника вбивчого земснаряду. Це фірма "Транс Гідро Буд". За її адресою знаходиться непримітна складська будівля. Охоронець, що не пускає журналістів всередину, запевняє: тут лише юридична адреса, так би мовити, для прийому пошти "Транс Гідро Буду".

Замовником очищення водойми є комунальне підприємство "Бровари-Благоустрій". Чиновник відхрещується від відповідальності за трагедію і всю вину перекладає на друзів загиблого. Мовляв, це діти потопили Влада.

"Діти гралися і пхали один одного з бочки. Враховуючи, що ця дитина була слабша за інших, можна зробити висновок, що його просто потопили",- говорить директор "КП Бровари-Благоустрій" Андрій Василенко.

Броварські депутати спростовують версію замовника земснаряду. Вони обстежили місце трагедії і виявили там смертоносний кабель. Натомість чиновник стверджує: жодного кабелю він не бачив, бо його самого не було під час візиту депутатської комісії.

"Справа в тому, що найбільше порушення, яке призвело до загибелі Влада, це те, що згідно з проектною документацією, розчистка озера повинна була відбуватися земснарядом, який працює виключно на дизельному паливі. Тобто, на дизельному генераторі. Але яким чином було підведено електрику до цього земснаряду, ніхто не знає і ніхто жодних документів не показав", - каже депутат Броварської міськради Сергій Батюк.

Батьки загиблого розслідуванням справи не задоволені, бо, за їхніми словами, в поліції їх просто обманули. Спочатку сказали, що смертоносний кабель вилучили, а потім – що він у господаря. Більше того, у цій справі постраждалим від загибелі сина поліцейські визнали лише його батька. Мати – ні.

"Ми запитували у слідчого про те, де зараз знаходиться кабель, від якого помер Влад. Слідчий відповів, що він десь зберігається", - говорить батько загиблого Вадим.

Подробиці трагедії на вбивчому озері

На свято Трійці 14-річний Влад разом з друзями вирішив покупатися в озері у Броварах, що під Києвом. Перебуваючи у воді, друзі раптом відчули, що їх б'є електричний струм.

"Коли ми підпливли до бочок, які були в озері, відчули, як нас б'є струмом. Ми почали відпливати, а ще двоє хлопців сіли на бочки", - розповідає подруга загиблого Настя.

Біля дітей працював земснаряд, охоронець якого плавав неподалік, але дітям допомогти відмовився. У відчаї діти рятуються самі. В результаті з води виходять усі, крім Влада. На місце події викликають і поліцейських, однак і ті не в змозі допомогти Владові, бо, як каже сестра загиблого Анна, вони не вміли плавати.

"Ані рятувальники, ані поліція, ніхто Влада не витягував з води. На місце події приїхало три наряда поліції, але ніхто його рятувати не збирався", - говорить сестра загиблого Анна.

Витягли Влада з води місцеві рибалки. За півгодини на місце події прибула і мама загиблого, а вже за мить поліцейські шокували жінку – її син помер. Попередня експертиза показала, що хлопець помер від утоплення, але є підозра на ураження струмом.

"У нас був висновок, що смерть хлопця настала від механічної асфіксії, а саме утоплення", - каже речник ГУ національної поліції в Київській області Микола Жукович.

Батьки загиблого хлопця у таку версію не вірять. Їхні підозри підтверджує і розгорнута експертиза: хлопець загинув не сам – його вбили.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення