Ціна образи: чоловік випустив у колишнього однокласника 30 патронів

Убивство було спланованим: злочинець спеціально придбав автомат та навчився стріляти…

Ціна образи: чоловік випустив у колишнього однокласника 30 патронів

Восени минулого року тому на Житомирщині відбулося жахливе вбивство. Близько 10-ї ранку приватний сектор провінційного міста Бердичів здригнувся від довгої автоматної черги. Жертвою став 31-річний Олег Гамарський.

Бабця загиблого, Надія Василівна, почувши стрілянину, вибігла на подвір'я. Втім онук уже лежав мертвий. Чоловік був одружений, дітей не мав, на життя заробляв ремонтом автомобілів. Кому могло знадобитися його вбивство, ніхто не міг зрозуміти.

Хоча вже тоді сусіди розповідали про сторонню машину, яка цілий ранок чергувала біля будинку Олега. Саме з неї і стріляли. Люди припускали – жертву вичікували.

Історія слідства

Пошуки зловмисників тривали понад півроку, але воно того вартувало. Нещодавно у Києві затримали одразу двох злочинців – водія та стрілка. Останнього впізнала мати загиблого Світлана Ткачук.

Стрілком виявився її сусід, Олександр Пушкарук. 20 років назад він і загиблий Олег навчалися у паралельних класах. Більше того, на той час жінка викладала у сьогоднішнього вбивці зарубіжну літературу.

«Він був спокійним хлопчиком, як то кажуть і не поганим, і не хорошим. Був спокійною доброю дитиною. Вони абсолютно не товаришували, тому що характери мали різні. Мій син був лідером і говорив, що Олександр йому просто заздрив», – згадує Ткачук.

Слідство встановило, що убивство було спланованим. Спеціально для цього Олександр Пушкарук придбав автомат та навчився стріляти. З Києва, де працював охоронцем, до Бердичева приїхав теж спеціально, найнявши автомобіль з водієм. У Олега він випустив усю обійму – 30 патронів. Мати загиблого вважає – у Пушкарука була прихована образа.

«Випустив у нього всю обійму, 30 патронів, лише за те, що мій син наче сказав своїм друзям, що Пушкарук веде нетрадиційний спосіб життя. Ось за це у нас в Україні розстрілюють!» – заявляє вона.

Судовий розгляд

Наразі Олександр Пушкарук на лаві підсудних. Його звинувачують в умисному вбивстві та незаконному зберіганні зброї (ст.115 та ст. 263 ККУ – НН). Попереду ще ціле судове розслідування.

Свою вину чоловік нібито визнає та говорити про це з журналістами відмовляться.

За клопотанням сторони обвинуваченого суд дав перерву, аби Олександр Пушкарук зміг повністю ознайомитися з матеріалами справи, бо досі цього не зробив. Тепер вивчатиме ще й новий позов від потерпілої – цивільний.

Мати загиблого підкреслює: довго не хотіла його подавати, але її адвокат наполіг.

«Я довго не хотіла його подавати. Але адвокат моя настояла. Тому що великі затрати при похованні дитини – це матеріальні збитки. Ну, і моральні. В яку суму можна оцінити сьогодні життя дитини? Це до 50-ти тисяч матеріального збитку і три мільйони моральний. А там уже суд вирішить», – каже вона.

Жінка додає, що за весь цей час, ані від обвинуваченого, ані від його родини вона не почула жодних слів співчуття чи вибачення. Втім, сьогодні вона цього вже й не хоче. Сподівається виключно на справедливу Феміду.

Найманий водій, який привіз вбивцю на місце злочину, своє також отримає. Хоча його і судитимуть за іншими статтями – залишення людини в небезпеці та приховування злочину (ст.135 та ст. 396 ККУ – НН).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення