Вбивство адвоката Юрія Грабовського: з’явилися нові подробиці (відео)

У вбивстві адвоката російських ГРУвців Юрія Грабовського обвинувачують двох хлопців 26 та 20 років. Однак під час слідчих дій з’ясувалося, що вбивство Грабовського не єдиний злочин, який скоїли ці молодики.

Вбивство адвоката Юрія Грабовського: з’явилися нові подробиці (відео)

Адвокати й колеги вбитого адвоката Юрія Грабовського переконані, що у цій справі двоє обвинувачених, які визнали свою провину за викрадення та розправу, не єдині. Та й жертва цього злочину може бути не одна, мовляв, позбулися адвоката через його професійну діяльність. Більше того, загадково почали зникати ключові свідки. Зокрема, помічник колеги Грабовського Сергій Федосенко, який, імовірно, був останнім, хто бачив захисника російських ГРУвців живим, та його викрадачів.

«Він зник в той момент, коли група адвокатів у нього спробувала взяти пояснення по даному кримінальному провадженню. Він – єдина особа, який бачив третього у цій групі тих двох, які зараз сидять на лаві підсудних. Тобто це безпосередній очевидець того, що до цієї справи причетні і інші особи», - говорить адвокат Ольги Грабовської Анна Боряк.

Справа вже в Шевченківському суді Києва. На лаві підсудних двоє: 26-річний фітнес-тренер Артем Яковенко та 20-річний студент Максим Чмильов, які нічого не говорять про третього обвинуваченого.

26-річний обвинувачений Артем Яковенко

20-річний обвинувачений Максим Чмильов

Зрештою зі сторони обвинувачених говорять лише їхні адвокати. Захисники кажуть, що молодики свою провину повністю визнають. Натомість в суді ще й досі не визначилися, чи відкриють засідання для громадськості, як того хочуть захисники постраждалої сторони.

Однак складається враження, що адвокатам обвинувачених ніби все одно.

«Ми будемо відштовхуватися від інтересів сторони постраждалих, тому будем оцінювати, коли вже з’являтимуться клопотання. У зв’язку з тим, що в даному кримінальному процесі іде мова про особисте життя загиблого, тому ми будемо відштовхуватися з тої точки зору - оприлюднювати чи не оприлюднювати дану інформацію», - каже адвокат обвинуваченого Артема Яковенка Олександр Панченко.

Як виявилося, вбивство адвоката Грабовського не єдине, в чому зараз звинувачують обох молодиків. Під час слідчих дій вони зізналися ще в одному злочині півторарічної давнини. Тоді вони розправилися зі столичним пенсіонером, від якого вимагали квартиру. Саме через неї зловмисники вбили і закопали пенсіонера, як власне і захисника російських військових Юрія Грабовського.

Нагадаємо, адвоката російських ГРУвців Юрія Грабовського знайшли вбитим 25 березня у Черкаській області за 27 кілометрів від міста Жашків. Як відомо, 9 березня Голосіївський районний суд Києва через неявку адвоката Грабовського переніс на 15 березня розгляд справи військовослужбовців Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил РФ Євгенія Єрофеєва й Олександра Александрова. 10 березня поліція почала розшук Юрія Грабовського в Одесі. За даними поліції, адвокат перебував на території санаторію «Аркадія» в Одесі. Шевченківський відділ поліції Приморського району Одеси відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу. Сам Грабовський у соцмережах нібито повідомляв, що покинув Україну, побоюючись за свою безпеку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення