Засекречені декларації: що приховує заступник Матіоса (відео)

 Bihus.info

В офіційно засекреченій декларації заступника Головного військового прокурора Дмитра Борзих не вказані ані витрати на оренду будинку, в якому він проживає, ані статки жінки, з якою він там мешкає. Йдеться про майно на мільйони гривень.

Засекречені декларації: що приховує заступник Матіоса (відео)

Ще в квітні військовий прокурор Анатолій Матіос зобов’язав НАЗК закрити від публічного доступу електронні декларації своїх підлеглих.

“Для того, щоб певним чином убезпечити своїх співробітників і членів їх сімей, прокурор звернувся з такою постановою, причому вимагав термінового застосування цих заходів”, - розповідає керівник юридичного відділу НАЗК Оксана Маркеєва.

Екс-член Громадської ради при НАЗК Олександра Дрік вважає таке рішення Матіоса і Агентства незаконним.

“Те, що це рішення було прийнято, по суті, в таємному режимі, і ми дізналися про нього тільки постфактум, якраз і свідчить про те, що це було зроблено спеціально для того, щоб приховати декларації конкретних прокурорів”, - стверджує вона.

Копії декларацій військових прокурорів збережені на сайті проекту “Декларації”. Там збереглась і декларація заступника Матіоса Дмитра Борзих. У ній вказано, що він орендує будинок у с. Лісники під Києвом площею 390 квадратних метрів і має автомобіль Toyota Camry вартістю 300 тис. грн.

При цьому в декларації не вказані члени сім’ї і їхнє майно. Єдина згадка про рідних - повідомлення про те, що громадянин іншої держави Костянтин Борзих купив у нього нерухомість в Луганську (на малій батьківщині заступника Матіоса) за понад 500 тис. грн. Як виявилося, Костянтин Борзих - рідний брат Дмитра Борзих, і є громадянином Росії.

Однак знімальна група декілька разів зафіксувала, як з будинку в Лісниках слідом за Дмитром Борзих виїжджала жінка на автомобілі Range Rover Evoque, вартість якого навіть на вторинному ринку в середньому становить близько 1,5 млн гривень.

Як виявилося, власницею авто є Дар’я Олегівна Полякова. Свого часу вона була помічницею нардепів-регіоналів Миколи Злочевського та Ігоря Лисова. Як повідомили наші джерела, нині вона працює в комерційному відділі сайту УНН. Окрім авто, вона також має квартиру у ЖК “Паркове місто”, ринкова вартість якої складає приблизно 3 млн грн.

Коментувати свої статки і стосунки із Дмитром Борзих жінка відмовилася.

Сам заступник Головного військового прокурора погодився спілкуватися з журналістами лише на диктофон - без камери. Коментувати своїх рідних і особисте життя - у тому числі і свої стосунки із Дар’єю Поляковою - він категорично відмовився. Хоча й підтвердив, що його брат є громадянином Росії (однак зазначив, що той вже 11 років проживає в Німеччині).

Щодо оренди будинку в с. Лісники Дмитро Борзих пояснив:“Я знімав будинок в Лісниках, згідно декларації, у 2016 році. Зараз я знімаю житло, але не скажу, де. Я ж маю на це право?”.

На запитання, чому він не вказав в декларації витрати на оренду будинку, заступник Матіоса відповів, що одноразові витрати не перебільшували 50 прожиткових мінімумів - тобто 80 тис. гривень.

Однак ріелтор Євген Островський, який ще влітку 2016 року показував своїм клієнтам саме цей будинок, розповів, що вартість оренди тоді складала 3,5 тис. доларів, тобто більше 90 тис. гривень на місяць. Це - без урахування витрат на утримання будинку і комунальні послуги.

При цьому в декларації Дмитра Борзих вказано, що торік його зарплата склала 378 тис. грн, тобто лише 31 тис. грн на місяць.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення