У Порошенка знайшли спосіб приховати маєтки та гроші чиновників

Погані новини. Один з представників оточення президента вирішив, що пора закінчувати ігри в демократію і реформи.

У Порошенка знайшли спосіб приховати маєтки та гроші чиновників

Важливо зупинити цей процес прямо в зародку. Для цього треба просто голосно сказати своє слово. Для таких випадків і існує громадянське суспільство.

Депутат із партії президента Порошенка, лідер фракції БПП в парламенті, радник глави держави, людина з найближчого оточення президента Ігор Гринів пропонує приховати інформацію про рухоме і нерухоме майно, гроші та подарунки чиновників - внести відповідні зміни в закон. Фактично він пропонує перекреслити всі зусилля громадянського суспільства по наведенню порядку в країні. Депутат, мабуть, вважає, що суспільство не повинно нічого знати - вистачить і того, що про майно чиновника знатиме НАБУ. А українець, платник податків знати не повинен - НЕ холопа це справа. Гринів також хоче скасувати кримінальну відповідальність за помилки в декларації - не можна, вважає він, так суворо карати. А суспільство вважає - ТРЕБА, пан депутат.

Приблизно те ж саме намагався зробити свого часу інший депутат БПП Денисенко. В тому сенсі, що своїми правками міг поховати євроінтеграцію України. Те ж саме зараз робить Гринів - радник Порошенко. Тоді це вдалося зупинити. Зараз не знаю. Якщо це вносить лідер президентської фракції - чи означає це, що так хоче і президент?

Якщо ця правка буде прийнята, це завдасть непоправної шкоди рейтингу президента. Та що там - сама ініціатива вже це зробила. Гринів повинен негайно відкликати свій законопроект. Інакше зрив зближення з Євросоюзом неминучий - там же не дурні. Ми, журналісти, працюємо з дипломатами і знаємо, що реакція буде блискавичною. Парадоксально, що палки в колеса зусиллям президента з євроінтеграції ставить його ж найближчий соратник. Прошу знайомих депутатів з БПП, Народного фронту і інших фракцій не підтримувати цю ініціативу.

Автор: Петро Шуклінов, Facebook

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення