Авто ОБСЄ ледь не підірвалось на території так званої «ЛНР»

 ТСН

28 квітня біля автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ стався вибух. Це відбувалось на підконтрольній бойовикам території так званої «ЛНР», йдеться у звіті місії.

Як зазначають у ОБСЄ, два броньованих авто місії перебували на блокпості так званої «ЛНР» неподалік окупованого Молодіжного та розмовляли з озброєним бойовиком. О 12:17, коли вже спостерігачі прямували до свого авто, бойовик почав їм показувати, аби вони швидше їхали. Вже перебуваючи у авто о 12:20 спостерігачі почули вибух та побачили стовп чорного диму у 50-100 метрах від машини. Ніхто не постраждав, спостерігачі доїхали до своєї бази у окупованій Кадіївці без пригод.

Того ж дня на спостережному пункті ОБСЄ неподалік окупованої Крутох Гори близько 10:35 члени патруля чули постріли зі стрілецької зброї у 40-50 метрах від своїх машин. При цьому всі члени місії стояли поруч з авто.

У звіті зазначається, що спостерігачі не з'ясували напевно, яку саме зброю та вибухівку було використано, оскільки одразу ж покидали місце подій через небезпеку.

Нагадаємо, 23 квітня в результаті вибуху автомобіля ОБСЄ біля села Пришиб на окупованій території Луганщини загинув один член місії, ще двоє отримали поранення. У місії уточнили, що шестеро патрульних рухалися на двох броньованих транспортних засобах, коли стався вибух. Загиблим виявився громадянин Великобританії Джозеф Стоун. Також в результаті вибуху була контужена громадянка Німеччини Іва Гнелін. У ОБСЄ впевнені, що цей вибух не був випадковістю.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення