Бандити катували батька в оселі, де спала дитина: подробиці трагедії під Києвом

 Обозреватель

У Київській області тривають напади на приватні будинки. Злочинці пов'язують, б'ють жертв - таким чином змушуючи "поділитися" грошима та коштовностями. Прозвучить страшно, але така ситуація вже не дивує: кримінал підняв голову. Проте випадок у Старих Петрівцях, коли під тортурами загинув господар будинку, шокував багатьох українців.

Нагадаємо, трагедія сталася в ніч з 14 на 15 лютого. Невідомі пробралися в будинок, віджавши пластикове вікно. Зв’язавши господаря, злочинці катували його, щоб отримати інформацію про гроші і матеріальні цінності. Однак “не розрахували”: чоловік помер, так і не назвавши пароль до сейфа – “сховище” мерзотники забрали з собою.

Руки чоловіка були зв’язані ззаду ременем, на голові і тілі сліди катувань. Тіло батька на першому поверсі вранці виявив 11-річний син, він же і викликав поліцію. З хлопчиком зараз працюють психологи.

Як розповів Олександр, вітчим дружини загиблого, в ту ніч батько і син знаходилися удвох в будинку, мама була у відрядженні.

“Міша спав у своїй кімнаті на другому поверсі і не чув того, що відбувається, побачив Рому вже мертвим. Це бандитизм! Чистої води бандитизм. На подвір’ї стояли автомобілі, горіло світло, але злочинців це не зупинило… Вони розуміли, що в будинку є люди і все одно полізли”, – повідомив Олександр.

Злочинці також забрали ключі від одного з автомобілів, які стояли у дворі під навісом. У другому зламали замки, але в салон не проникли. Цілком можливо, що шукали ключ від сейфа.

Олена, сестра Романа, розповіла, що її брат “працював проектним менеджером на багатьох підприємствах”.

“За кілька днів перед трагедією він дзвонив мені і просив приїхати, побути з Мішею, так як той захворів”, – розповіла Олена.

Багатьом Роман запам’ятався чуйною і щедрою людиною. Півтора роки тому він приїхав з сином в розташований неподалік табір для маленьких переселенців із зони бойових дій “Лісова застава” і подарував батут. Ірина Сазонова, організатор унікального центру психологічної реабілітації дітей, які постраждали від війни, тоді написала багато добрих слів про Романа і Мішу, і виклала фото людини, яка “просто” приїхала і доставила дітям неймовірну радість.

За словами вітчима дружини Романа, той не був бізнесменом (великих грошей у сім’ї не було), а 16 лютого мав вийти на нову роботу. Куди саме – не в курсі, “щось в агросфері”.

За інформацією ж з відкритих джерел, раніше Роман був співзасновником і директором декількох підприємств. До червня 2016 року (тоді ж компанія припинила свою діяльність) – керівником ТОВ “КОМПАС КЕПІТАЛ ІНВЕСТМЕНТ”. Вид діяльності: організація будівництва нерухомості для продажу чи здавання в оренду.

Дружина Романа – співзасновник і директор аудиторської фірми. Власником будинку в Старих Петрівцях є її мати. Начальник прес-служби Національної поліції в Київській області Микола Жукович повідомив, що правоохоронці ведуть розшук злочинців.

Слідчим відділом Вишгородського відділу поліції ГУ НП в Київській області зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого п.6 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство з корисливих цілей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення