Більше не підозрюють у сепаратизмі: стало відомо про закриття справи проти екс-губернатора Донецької області

Прокуратура Донецької області заявила, що кримінальне провадження за фактом участі екс-глави Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького (липень 2011 - березень 2014 року) в діяльності "ДНР" закрито.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що досудове розслідування показало відсутність складу злочину.

"Ніяких об'єктивних даних, які вказували б на сприяння А.Шишацького протягом січня-квітня 2014 року проявам сепаратизму і створенню на території Донецької області терористичної організації "ДНР" не встановлено. Склад кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації - ред.), в діях А.Шишацького відсутній", - сказано в повідомленні.

Так, згідно з наявною у розпорядженні "Інтерфакс-Україна" постановою про закриття кримінального провадження, результати судово-лінгвістичної експертизи та інші зібрані докази не дають підстав пред'являти Шишацькому підозру.

Уточнюється, що показання свідків орган досудового розслідування розцінив як такі, що в більшості своїй засновані на власних припущеннях, а не на конкретних фактах.

"За результатами проведеного досудового розслідування слідчим прийнято рішення про закриття вказаної кримінального провадження на підставі п. 2ч. 1 ст. 284 КПК України за відсутністю в діях кримінального правопорушення", - підкреслили в прокуратурі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення