Бойовики активізуються на Маріупольському напрямку

У період з 6 по 12 вересня 2017 року російсько-терористичні війська на Донбасі збільшили кількість обстрілів - всього підрозділи «1 АК ДНР» і «2 АК ЛНР» здійснили понад 250 вогневихнальотів (минулого тижня близько 175) з 82/120-мм мінометів, 122-мм переносних реактивних пускових установок "Град-П", БМП і танків. Найбільш інтенсивно вогневі удари наносилися противником по позиціях українських військ в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Донецьк" і "Маріуполь". Максимальна активність супротивника спостерігалася в районі населених пунктів Гнутове, Водяне та Широкино. Про це повідомляє координатор групи Інформаційний Спротив Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбук

"Це саме можна сказати і щодо до дій снайперських пар і диверсійно-розвідувальних груп. Активізація діяльності ДРГ противника відзначається в районі населених пунктів Донецьк, Авдіївка та Широкино.

Продовжує відзначатися висока активність ведення розвідки противником із залученням військової, спеціальної та радіоелектронної розвідки з метою уточнення бойових порядків сил АТО на передньому краї, а також розкриття військових об'єктів для їх вогневого ураження. Виявлено знаходження і робота в районі н.п. Калинове і Комісарівка 2-х замаскованих російських автоматизованих станції перешкод (АСП) Р-330Ж (Житель).

В період з 5 по 11 вересня цього року підтверджені втрати російських окупаційних військ на Донбасі склали 16 осіб:

1 АК - 9 ошмсп мп (Новоазовськ) - 3 чол., 3 омсбр (Горлівка) - 3 чол., 11 ЗМУ (Макіївка) - 2 чол .;

2 АК - 6 омсп (Кадиївка) - 1 чол., 2 омсбр (Луганськ) - 3 чол., 4 омсбр (Алчевськ) - 2 чол., 7 омсбр (Брянка) - 2 чол.

Маючи намір приховати реальну кількість убитих, командування 1 і 2 АК продовжує застосовувати практику оформлння їх під виглядом смерті від побутових нещасних випадків.

Для забезпечення терористичної діяльності частин і підрозділів «1 АК ДНР» і «2 АК ЛНР» з території Росії в період з 6 по 12 вересня ц.р. було доставлено (ж / д. ст. Ровеньки) близько 1650 тонн ПММ, а також комплектуючі для ремонту техніки (близько 50 од. танкових двигунів, а також близько 30 ремонтних комплектів для автомобільної техніки).

Фіксується значна активізація окупантів в північно-східному кутку Стахановського угруповання. Мережа групи ІС в цьому районі фіксує переміщення бронетехніки противника по 2-3 одиниці на добу (в темний час доби, в основному БМП-1 \ 2). Перекидання йде з боку Голубівки (Кіровськ) на Сентянівку (Фрунзе) і Донецький. У свою чергу, гарнізони окупантів на Голубовському і Донецькому «приймають поповнення» - прибувають підрозділи російських найманців.

Командування «2-го АК ЛНР» звернулося до командування 8-ї армії ЗС РФ з вимогою виділити для потреб «армійського корпусу» додаткову інженерну техніку - машини типу ІМР (інженерна машина розгородження) і ПЗМ (полкова землерийна машина), а також плаваючі транспортери і понтонні парки (призначення останніх в умовах нинішнього формату виконання завдань «2-м АК ЛНР» викликає питання).

Підрозділи «1-го АК ДНР» на Маріупольському напрямку отримали наказ підготуватися до активізації бойових дій з 14.09.2017. Командирам формувань окупантів наказано провести раптові перевірки боєготовності і ефективності несення служби бойовиками, аргументуючи це нібито можливим наступом ЗСУ. Разом з тим, рядовий склад бойовиків пов'язує підвищення рівня боєготовності з очікуваним в середині вересня ц.р. приїздом комісії з числа представників МО РФ - так званих «кураторів» і «радників». Також в середовищі окупантів активно обговорюється питання направлення за підсумками перевірки груп бойовиків для проведення 2-тижневого курсу підготовки у військових таборах на території РФ",-йдеться у повідомленні

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення