Бойовики частково зайняли сіру зону - штаб АТО

Проросійські бойовики частково зайняли нові позиції в сірій зоні поблизу Пісок недалеко від тимчасово окупованого Донецька. Про це йдеться на сторінці у Фейсбук прес-центру штабу АТО

«Російські окупаційні війська продовжують нехтувати мінськими домовленостями. Нещодавно українські десантники зірвали чергову спробу їх просунутися вперед», — йдеться в повідомленні.

Бойовики спочатку відкрили вогонь із стрілецької зброї.

«Далі почала працювати ворожа артилерія, під прикриттям якої терористи пішли в наступ. Наші десантники були готові до цього і відкрили вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів. Увійшовши в сіру зону ворожі підрозділи відчули опір і зупинилися — чергова загарбницька атака була припинена», — сказали в прес-центрі АТО.

Командир підрозділи десантників з позивним «Фанат» сказав, що бойовики завжди обстрілюють позиції ВСУ.

Зараз бойовики активно проводять інженерні роботи і облаштовують свої позиції, а три дні тому в результаті мінометного обстрілу ворожого троє українських десантників отримали поранення.

«Ми виконуємо мінські домовленості і першими вогонь ніколи не відкриваємо. Тільки, коли є реальна загроза життю наших військовослужбовців, змушені придушувати вогонь противника. Використовуємо лише дозволений калібр», — сказав «Фанат».

Він додав, що бойовики постійно використовують для розвідки безпілотники.

За його словами, вночі пильність десантників перевіряють диверсійно-розвідувальні групи ВСУ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення