Бойовики на передовій вдарили з забороненого озброєння, у ЗСУ втрати

 СЕГОДНЯ

Ситуація на сході України продовжує залишатися напруженою. Якщо за вчорашній день окупанти влаштували 12 обстрілів, то сьогодні тільки станом на 12:00 бойовики здійснили вже сім атак. В результаті бойових дій був поранений боєць ЗСУ. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Так, на Луганському напрямку ворог двічі вів обстріл українських позиціях поблизу Новозванівки. З 06.30 з окупованого смт Калинове противник застосував протитанковий ракетний комплекс. А після 08.10, протягом 40 хвилин ворог випустив шість мін калібру 120 мм і вів обстріл з великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку бойовики п'ять разів атакували позиції ЗСУ. Вночі, о 01.25, противник вів вогонь з АГС, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі Гнутового, пізніше, в районі 4:00 зі стрілецької зброї поблизу Богданівки.

З 05.15 до 05.50 російсько-окупаційні війська двічі вели мінометний обстріл позицій ЗСУ поблизу Авдіївки. Загалом ворог випустив 10 мін 120-го калібру.

З 06.25 противник здійснював збройну провокацію на Маріупольському напрямку. Протягом години окупанти випустили чотири міни 82-го калібру і вели вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по захисниках Водяного.

Українські військові давали адекватну відповідь вогнем і придушували ворожу активність. Однак, в результаті бойових дій, один боєць ООС отримав поранення і був госпіталізований.

А поки на передовій тривають бої, в тилу окупанти взялися за дітей. Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження за те, що Росія на Донбасі готує з дітей майбутніх бойовиків. На окупованих територіях розгорнуті табори і псевдопатріотичні клуби, в яких дітей заражають ідеологією "русского мира" і вчать їх поводитися зі зброєю.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення