Бойовики розмістили "Гради" неподалік лінії зіткнення, – місія ОБСЄ

 Канал 24

Спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ зафіксували п'ять 122-мм реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град", які бойовики розмістили неподалік ліній зіткнення.

Одну реактивну систему залпового вогню БМ-21 "Град" бойовики розмістили поблизу селища Мирне, що за 28 кілометрів на південний захід від Луганська. Ще чотири – неподалік смт. Новоамвросіївське (56 кілометрів на схід від Донецька), йдеться в звіті місії ОБСЄ. Спостерігачі зазначають, що таке розміщення є порушенням відповідних ліній відведення.

Окрім того, за межами відповідних ліній відведення члени патруля Місії бачили 2 буксирувані гаубиці (Д-30) і 5 самохідних гаубиць (2С1), а також зауважили, що там і досі бракує 2 самохідних гаубиць (2С1).

"На місці розміщення відведеного важкого озброєння озброєний член "ДНР" відмовив спостерігачам у доступі до частини комплексу, посилаючись на розпорядження своїх командирів", – йдеться в звіті.

У непідконтрольному урядові районі Донецької області спостерігачі ще раз відвідали постійне місце зберігання озброєння, розташоване за межами відповідних ліній відведення, і зауважили, що там досі бракує 10 танків (трьох Т-64 та сімох Т-72).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення