Бойовики віднімають у мирних жителів золото і валюту – розвідка

 СЕГОДНЯ

На тимчасово окупованих територіях Донбасу бойовики так званої "ДНР" під виглядом вилучення речових доказів віднімають у мирних жителів золото і валюту.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"На тлі зубожіння населення тимчасово окупованої території Донецької області, зростання рівня безробіття, часткового або повного припинення соціальних виплат, російським окупаційним командуванням збільшено грошове забезпечення рядового складу з'єднань і частин 1 АК (Донецьк) ВС РФ на дві тисячі російських рублів. Таким чином, противник намагається вирішити проблему комплектування підрозділів за рахунок місцевого населення і російських найманців, а також зменшити кількість дезертирів", – сказано в повідомленні.

Також відомо, що за останні два тижні на тимчасово окупованій території Луганської області під час так званих "профілактичних заходів, спрямованих на протидію тероризму", відзначені численні випадки порушення прав і свобод громадян.

"Зокрема, під виглядом обшуків помешкань місцевих жителів, які проводяться співробітниками" правоохоронних органів так званої ЛНР "у взаємодії з представниками ФСБ РФ, здійснюються безпідставні арешти громадян і відверті грабежі шляхом вилучення "речових доказів" – валютних грошових заощаджень, ювелірних виробів, документів на право власності", – додали у відомстві.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення