Через "торнадівців" прокуратура оголосила підозру працівникам Лук'янівського СІЗО

 СЕГОДНЯ

За результатами здійснення досудового розслідування прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України повідомила про підозру у вчиненні злочинів екс-командира роти "Торнадо", трьох колишніх бійців цього підрозділу, а також двох співробітників Київського (Лук'янівського) слідчого ізолятора в справі про події, що сталися в ізоляторі 9 серпня. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури.

"Так в ході слідства встановлено, що організоване злочинне угруповання з числа ув'язнених колишніх співробітників роти "Торнадо ", при пособництві працівників ГУ "Київський слідчий ізолятор", здійснили тяжкі і особливо тяжкі злочини, що вилились в скоєння масових заворушень, які супроводжувалися підпалами, захопленням будівель, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, які використовувалися як зброя; в чиненні опору співробітникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків; в здійсненні погроз вбивством, насильством щодо співробітників правоохоронних органів у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків, а також в зберіганні вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу", – повідомили в прокуратурі.

Злочинні дії окремих членів організованого угруповання і її організатора – екс-командира "Торнадо", – додатково кваліфіковані як дії, спрямовані на вчинення замаху на вбивство співробітників правоохоронних органів у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків.

У відомстві нагадали, що зазначені підозрювані з числа колишніх командира і бійців роти "Торнадо" утримуються під вартою на підставі винесеного судом обвинувального вироку в іншому кримінальному провадженні.

"Щодо підозрюваних працівників ГУ "Київський слідчий ізолятор" за клопотанням прокурора слідчим суддею Печерського районного суду Києва застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", – проінформували у військовій прокуратурі.

На даний час досудове розслідування триває з метою встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до вчинення зазначених кримінальних правопорушень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення