Чиновники перешкоджають виходу в ефір сюжету про загибель дитини у київській лікарні - журналіст

Журналісти програми "Надзвичайні новини" заявляють о протидії з боку чиновників щодо виходу в ефір сюжета про загибель дитини у медичному закладі міста Києва. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав автор та ведучий програми "Надзвичайні новини" Костянтин Стогній

"Чим ближче вибори - тим більше якихось незрозумілих "блогерів" беруться аналізувати Надзвичайні новини. Не наводячи жодного конкретного факту, огульно, в основному з матами, намагаються сказати, що програма їм не подобається. Чому? Та тому що журналісти залишилися єдиною інстанцією, яка хоч якось захищає простих людей від свавілля. Але коли ми намагаємося захистити постраждалих - найняті "активісти" намагаються нас звинуватити в "зраді". Ось зараз наші журналісти зайнялися жахливим сюжетом про смерть дитини. Уже "командири від медицини" намагаються не допустити виходу сюжету в ефір. "Активісти" на випередження почали кричати про те, що Надзвичайні новини знову готують "зраду". Так от скажіть мені: смерть дитини від неправильного діагнозу в 21 столітті в європейській столиці це що? !! Може знову журналісти винні?",- запитує автор

Далі Костянтин Стогній поширив пост матері загиблої дитини - Светлани Словінської:

"Я хочу це тут написати. Я не можу нічого не робити. Я не хочу нікого заздалегідь звинувачувати, це справа слідства, я постаралася тільки сухо за фактами. Робіть висновки про те що відбувається в наших лікарнях і чому вмирають діти.

10:20 10.07.2017 Дитина з 38,5 пронос.

Приїзд в поліклініку "Амедіа", що знаходиться за адресою: село Софіївська Борщагівка, вул Південна 7.

Повне обстеження на УЗД шлунка та 12-перстної кишки. Також додатково УЗД органів черевної порожнини та заочеревинного простору. Лікар Лизогуб Е.Л.

Висновок УЗД:ознаки реактивних змін печінки, стінки жовчного міхура, підшлункової залози.

10:50 Клінічний аналіз крові (1 доба)

11:00 Прийом у педіатра Андрющенко О.С. (Це було найближчим часом)

Висновок -загальний стан середнього ступеня важкості. Діагноз - інтестинальний синдром, гипертермичний синдром. Гострий апендицит?

11.30 Виїзд за рекомендацією в стаціонар "Амедіа", який знаходиться на базі КГДБ № 1 за адресою Богатирська 30, за попередньою домовленістю з лікарем.

12.40-13.00 приблизно. Прийом у лікаря Барабаш Т. В Проведено наступне:

Забір крові (незрозуміло куди пропав загальний аналіз крові з пакету документів, під питанням або робили взагалі його)

Консультація хірурга. Рекомендація: спостереження в динаміці. При посиленні болю повторна консультація хірурга. Хірург не проводив бесіду з батьками, тому що відразу після огляду дитини відправили робити рентген. Рентгенографія грудної клітки (незрозуміло чому не зроблено черевної порожнини). За словами Барабаш, хірург, що дивився, апендицит не підтвердив.

Спочатку в плані обстеження вказано лікаря інфекціоніста, але по факту його не було.

Діагноз Барабаш - ОВГ (гострий вірусний грип), ГКІ (гостра кишкова інфекція). Направлення на госпіталізацію в інфекційне відділення КГДБ №1, що знаходиться в сусідньому корпусі. Всі папери передає медсестра.

14.20 Прийом в інфекційному відділенні. Прізвище лікаря не знаю. Так як відсутня документація. Взято мазок. Діагноз - ротовірус. Лягаємо в стаціонар.

На всі прохання батьків звернути увагу на висип, були відповіді про те, що це- комахи, запропонували почекати до завтра. Лікар звернув увагу на відсутність сечі і жорстке дихання. У неї не було припущень що це може бути.

3.00 прийшла медсестра і відключила крапельниці. Сказала вранці продовжимо.

6.30 приблизно. У дитини починаються галюцинації. Відразу покликали персонал. Тиск не вимірюється.

Лікар (не знаю прізвища) робить тест на менінтіальние ознаки (по попередньої консультації з незалежними лікарями це не обов'язково ще минингит). Приймає рішення ввести дитину в штучну кому, вентильований дихання (підключений балон з киснем).

7.30 Реанімаційну швидка перевозить дитину в Інфекційну київську дитячу лікарню за адресою Дягтеревская 23. Хвилин 10 швидка з дитиною чекає поки принесуть виписку, в якій вже з'являється діагноз - менінгіт.

8.30 У реанімації

9.10 Тиск стабільний

16.00 Смерть дитини ...

На розтині діагноз - первинний сепсис, вторинний менінгіт

За словами завідуючої реанімації - спочатку пошкоджені внутрішні органи, згодом мозок.

Педіатр підтверджує - перитоніт",- розповіла жінка

У коментарях корустувачі розповідають про те, що кліника, до якої звернулись про допомогу, розповсюджує рекламну інформацію серед друзів батьків загиблої дитини

"А справа починає набувати обороту: годину назад друзям з френдленти Свети Словінської, мені в тому числі, став приходити запит від свіжоствореної сторінки клініки "Амедіа"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення