​Деканоїдзе: Корупція зростила між собою поліцію, прокуратуру, СБУ, суди

Прокуратура в Україні жодним чином не трансформується. Про це в інтерв`ю «Главкому» сказала екс-керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

«Моя оцінка – нульова. Як працює правоохоронна система? Поліція затримує злочинця, передає естафету прокуратурі та відправляє справу в суд. Аби побороти корупцію, потрібна чесна судова система. Якщо, наприклад, поліція і прокуратура працюють не на рівні, це може компенсувати жорстка, чесна та ефективна судова влада. Адже люди, бізнес, знатимуть, що на певному етапі зможуть добитися справедливості. Оскільки в Україні всі три ланки – суди, прокуратура і поліція – хворі, ми й отримали той червоний колір, яким нас «нагородила» Transparency International (високий рівень корупції, - Ред.)», - пояснює Деканоїдзе.

Як відомо, напередодні Transparency International оприлюднила дослідження індексу сприйняття корупції у світі. Україна у списку наступна після Таджикистану.

«Це означає, що кожний другий українець упевнений – країна тоне в корупції. І це означає, що реформ немає», - каже екс-керівник Національної поліції.

«Ми втратили дуже багато часу після Майдану. Тоді був шанс у короткі терміни – за кілька місяців – закласти підвалини для тотальної трансформації, у першу чергу в питаннях, що стосуються подолання корупції. Наразі цього досі немає, і ми продовжуємо буксувати та втрачати шанси», - пояснює Деканоїдзе.

За її словами, у Києві вдалось змінити ситуацію, оновити кадровий склад.

«Інша справа – на місцях, де корупція зростила між собою поліцію, прокуратуру, СБУ, суди. У регіонах вони співіснують як моноліт. Ця зв’язка легко пояснюється їхньою взаємозалежністю – адже, наприклад, незаконно закрити кримінальне провадження поліцейський може лише за домовленістю і з відома прокурора», - пояснює екс-керівник Національної поліції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення