«Депутат верховної ради ДНР» попався при спробі проникнути в Україну

 Crime

Затриманий був доставлений в Бахмутський відділ поліції, зараз з ним працюють слідчі. Чоловік, причетний до окупації Донецької області і війни, яка забрала сотні життів, тепер їздить в Україну і каже, що він хотів зовсім не цього, передає прес-служба поліції Донецької області.

«У березні 2014 року я брав участь у мітингах, і потім мені запропонували представляти інтереси свого міста у «верховній раді ДНР», - розповідає колишній чиновник.

Саме він був одним з 100 «обранців», яких ніхто не обирав. Цей терористичний «орган» почав свою діяльність з захоплень адміністративних будівель, банків і приватного житла донеччан, прийшовши до влади під дулами автоматів.

«Багато людей живуть на пенсію, ДНР платить пенсії, але дуже маленькі, хто може - знаходить підробіток. 50% бюджету «республіки» йде з РФ», - зізнається представник терористичної організації.

Розподілом фінансування займається саме «народна рада ДНР», але народу доходять тільки крихти з «барського столу». Поліція Донецької області щотижня затримує бойовиків, які дезертирували з незаконних збройних формувань за невиплату зарплати». За словами пособника терористів, рядові бійці отримували близько 10 тисяч рублів, але практика показує, що ватажки бандформувань часто економили на «живій силі» з числа місцевих жителів.

За словами чоловіка, від шахтарського містечка, він пропрацював на посаді 2 місяці. На питання, чому покинув «уряд», затриманий каже, що був не згоден з рішенням конфлікту військовим способом.

«Я планував вирішити все шляхом федералізації. РФ бере участь у цьому процесі в якості куратора. З РФ приїжджають «добровольці», основний асортимент продуктів - з РФ», - розповідає чоловік.

Він втік з псевдореспублики з початком бойових дій, поїхав в РФ, але був змушений повернутися. «Братня держава» любить жителів Донецької області тільки на відстані.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення