Депутати погодились використовувати гроші окупованих територій

Верховна Рада дозволила Донецькій і Луганській областям використовувати кошти з місцевих бюджетів пунктів, що перебувають на тимчасово окупованих територіях. За відповідні зміни до Бюджетного кодексу за основу та в цілому проголосували 265 депутатів, розповідає Українська правда.

Згідно з проектом, гроші мають бути направлені на відновлення пошкоджених (зруйнованих) під час проведення антитерористичної операції об’єктів соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду та систем забезпечення життєдіяльності на території Донецької та Луганської областей, а також на соціально-економічний розвиток таких областей.

За інформацією Казначейства України станом на 1 вересня 2015 року кошти на рахунках окупованих територія складають майже 2,5 млрд. гривень: у Донецькій області 2 442,2 млн. гривень, у Луганській області 949,5 млн. гривень.

Згідно з рішенням, кошти будуть зараховані у визначеному Урядом порядку до спеціального фонду державного бюджету із наступним їх спрямуванням у вигляді субвенцій обласним бюджетам Донецької та Луганської областей на відновлення пошкоджених (зруйнованих) під час проведення антитерористичної операції об'єктів соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду та систем забезпечення життєдіяльності.Опозиційний блок відмовився підтримати цей законопроект. Так само майже переважна більшість фракції Ляшка відмовилась підтримати проект.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення