ДТП у Харкові: Дронова звинувачують у необачності

 Корреспондент

Одного з підозрюваних у резонансній ДТП у Харкові, водія Volkswagen Tuareg Геннадія Дронова звинувачують у необачності, повідомляє в п'ятницю, 16 березня, Громадське радіо із зали засідань Київського районного суду Харкова.

"Дронову інкримінують те, що він перед початком руху не переконався в безпеці свого руху", - заявив на слуханні його адвокат Сергій Перепелиця.

Разом з тим прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик розповіла, що точна швидкість Лексуса другої обвинуваченої в справі - Олени Зайцевої - не була встановлена, але в обвинувальному акті зазначено, що автомобіль рухався з перевищеною швидкістю, не меншою, ніж 80 км за годину. Дубовик вважає, що це вже правопорушення і цього достатньо.

"Ми встановили факт порушення, і він є в обвинувальному акті, він інкримінується як провина, і людина буде за це відповідати перед судом", - підкреслила вона.

Перепелиця так само зазначив, що встановити точну швидкість Зайцевої принципово важливо, оскільки від цих даних залежить, чи міг його підзахисний встигнути побачити небезпеку з боку.

"Важливим є те, що Дронову інкримінують те, що він перед початком руху не переконався в небезпеці свого руху. Але тут питання: він переконався в небезпеці автомобіля Lexus, який рухався зі швидкістю 80 км/год чи 150 км/год? Це дуже принципова різниця, щоб встановити, чи мав він можливість взагалі побачити таку небезпеку", - говорить юрист.

Адвокат звернув увагу, що коли автомобіль рухається зі швидкістю 120 км/год, він за секунду проїжджає велику відстань.

"І коли Дронов побачив той автомобіль, на якій відстані він був? На відстані 20 чи 150 метрів? Якщо це відстань 150 метрів, то яка ж це небезпека?" - запитує Перепелиця.

За словами Дубовик, більшість потерпілих не визнають каяття Зайцевої, багато хто відмовився від грошових компенсацій, проте є й такі, які взяли гроші. Прокуратура цей факт враховує як пом'якшувальний.

"Наскільки я пам'ятаю, двоє точно взяли гроші", - сказала вона.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення