Франція заарештувала "космічні" мільйони Путіна через справу ЮКОСа

 Slon

У Франції заарештовано $1 млрд Росії в рамках виконання рішення Міжнародного арбітражу у справі ЮКОСа, пише American Lawyer з посиланням на компанію Shearman & Sterling's, що представляє інтереси колишніх акціонерів нафтового холдингу.

Як уточнюється, $400 млн з цих коштів – гроші, які супутниковий оператор Eutelsat повинен виплатити «Космічному зв'язку», ще $300 млн – борг Arianespace «Роскосмосу». Дані про арешт $1 млрд РБК підтвердив представник GML, що володіє компаніями Hulley Enterprises і Yukos Універсальний, які виграли у Росії в Гаазькому арбітражному суді.

Арешти оскаржені у французькому суді першої інстанції, рішення очікуються. Раніше GML повідомляла про арешти власності МІА «Росія сьогодні» і «Госзагрансобственности», але в Москві ці дані заперечували.

З кінця березня Слідчий комітет РФ заявляє про незаконність купівлі ЮКОСа Михайлом Ходорковським у 1995 році. Представник відомства Володимир Маркін стверджував, що акції компанії були куплені підприємцем на чужі гроші, тобто, фактично, викрадені». Так у Москві прийшли до висновку, що колишні акціонери компанії не мали права звертатися до Гаазького арбітражного суду, який зобов'язав Росію виплатити $50 млрд.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення