ФСБ передала в «ДНР» форму Збройних сил, – розвідка

Федеральна служба безпеки Росії передала донецьким бойовикам 200 комплектів польової форми Збройних сил України (з шевронами, кашкетами та знаками розрізнення). Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook Головне управління розвідки Міноборони.

Форму передали під особисту відповідальність командирам:

3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) – 50 комплектів для використання у районі Горлівки;

100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) – 50 комплектів для використання у районі Мар'їнки;

11 окремого штурмового мотострілецького полку (Макіївка) – 100 комплектів для використання у районі Ясинуватої.

"У зв’язку з цим, очікується проведення масштабної провокації противника, яка може передбачати імітацію наступальних дій сил АТО на Донецькому та Слов’янському напрямках", – заявили у розвідці.

Крім того, з Амвросіївки у напрямку Донецька переміщено чотири бронеавтомобілі "Тигр", дві бойові машини 122-мм РСЗВ "Град".

Також розвідка стверджує, що бойовики продовжують підтримувати боєготовність військ та привели низку підрозділів до вищого ступеню готовності.

Зокрема, до такого ступеню приведені підрозділи 2 (Луганськ) та 7 (Дебальцеве) окремих мотострілецьких бригад, а також 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ та 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.

Також у повідомленні вказується, що у районі Крутої Гори на Новоайдарівському напрямку обладнано вогневі позиції для артилерійських підрозділів гаубичної артилерійської батареї 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК ЗС РФ, а на Сєверодонецькому напрямку – проведено посилення передових підрозділів 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ).

Розвідка додала, що зафіксовано чергові факти постачання залізничним транспортом з території РФ озброєння та військової техніки, боєприпасів і пально-мастильних матеріалів до наступних населених пунктів:

Дебальцеве – 22 вагони з боєприпасами, чотири цистерни з пально-мастильними матеріалами (200 тонн);

Іловайськ – два танки Т-64, шість БТР-80, два вантажні автомобілі "Урал".

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність мінометів, танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм та 122-мм РСЗВ "Град" у районах Комісарівки, Горлівки, Саханки та Кутейникового.

Також повідомляється, що зафіксовано чергові втрати особового складу в частинах та з’єднаннях 1 та 2 АК ЗС РФ. 15 серпня загинули сім та поранено дев’ять військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК ЗС РФ, а також 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) та 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК ЗС РФ.

Найбільших втрат зазнав 9 окремий штурмовий мотострілецький полк морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ. Встановлено особу одного із загиблих військовослужбовців 9 ошмп мп: Сугоняка Володимир Михайлович (06.02.1963 р.н.).

"Безповоротні втрати 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК ЗС РФ пов’язані із підривом на власному мінному полі трьох військовослужбовців (два з них загинуло, один отримав поранення), які, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, самовільно залишили передові позиції та мали намір "здійснити психічну атаку" проти сил АТО", – йдеться у повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення