Генерального прокурора України підозрюють у незаконному збагаченні

 Express

Заступник генерального прокурора - спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький об'єднав кримінальне провадження про можливе незаконне збагачення генпрокурора Юрія Луценка зі справою про декларування ним недостовірної інформації. Про це сказано у відповіді Національного антикорупційного бюро (НАБУ) на запит Українських новин.

Зазначається, що 3 жовтня 2017 року Солом'янський районний суд Києва за клопотанням адвоката (ім'я не зазначено) зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення Луценка.

"У заяві було зазначено, що аналіз доходів родини генерального прокурора України за останні 10 років свідчить, що стан його родини не відповідає його легальним доходам і доходам його дружини й сина. Тобто генеральний прокурор України придбав у власність активи в значному розмірі, законність підстави придбання яких не підтверджено доказами. Зазначені протиправні дії вказано в запиті особа (Луценко) вчинила, обіймаючи у 2005 -2006 і в 2007-2010 посаду міністра внутрішніх справ України й в 2015-2016 - посаду генерального прокурора", - сказано у відповіді НАБУ.

Так, 30 жовтня 2017 року за цим фактом розпочато розслідування за ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення, вчинене службовою особою, що займає особливо відповідальне положення) Кримінального кодексу. При цьому 28 грудня 2017 року Холодницький вирішив об'єднати цю справу з кримінальним провадженням, відкритим за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу. Наразі досудове розслідування триває, але нікому не повідомлено про підозру.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення