ГПУ обшукує Нацполіцію

 ГПУ

Генпрокуратура проводить обшуки за місцями роботи та проживання керівного складу Управління фінзабезпечення та бухобліку ГУ Нацполіції в Київській області, які підозрюються у заволодінні майже мільйона гривень державних коштів

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України здійснюється досудове розслідування за фактом привласнення державних коштів в особливо великих розмірах службовими особами Головного управління Національної поліції у Київській області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Національної поліції в Київській області у період 2015-2016 років, зловживаючи службовим становищем, незаконно заволоділи державними коштами у сумі майже один мільйон гривень, які призначалися для виплати заробітної плати та грошового забезпечення особовому складу Головного управління Нацполіції в Київській області, шляхом перерахування грошових коштів на банківські рахунки, оформленні на підставних осіб, у тому числі «мертві душі».

Внаслідок протиправних дій вищевказаних службових осіб державному бюджету спричинено збитки в особливо великих розмірах.

У зв’язку з цим, 14 червня 2017 року слідчими Генеральної прокуратури України проводяться обшуки за місцями роботи та проживання керівного складу Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Національної поліції в Київській області.

Під час проведення вказаних слідчих дій виявлено та вилучено документи, які підтверджують злочинну діяльність посадових осіб правоохоронного органу, та які будуть використанні при доказуванні кримінального правопорушення.

Довідково: за скоєне кримінальне правопорушення особам, причетним до вчинення злочину, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певної діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення