Група шахраїв видала українцям понад 50 тисяч підроблених документів

 СЕГОДНЯ

Співробітники СБУ блокували діяльність організованої групи, учасники якої виготовляли та продавали нелегальні документи, що видаються установами на офіційних бланках. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Шахраї діяли в Києві та Кам'янському Дніпропетровської області. Серед підробок були листи про непрацездатність, довідки захворювань і вагітності, а також документи лікувально-профілактичних установ.

"Клієнтів" зловмисники підшукували через соцмережі і веб-ресурси

Правоохоронці встановили, що протягом 2016-2018 років "послугами" групи скористалося понад 50 тисяч громадян. Використання підроблених документів призвело до завдання матеріальних збитків держбюджету України за незаконне відшкодування коштів з Фонду соціального страхування.

В ході обшуків вилучили печатку, кліше банківських установ і лікувально-профілактичних установ, підроблені листи непрацездатності, підроблені документи про наявність у осіб трудових відносин, трудові книжки, банківські документи. Доступ до сайтів зловмисників заблокували. Трьох організаторів незаконного бізнесу визнали винними в скоєнні злочину

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення