Гучний напад на лікаря в Києві: з'явилися подробиці

 Обозреватель

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження по звірячому нападу на лікаря Юрія Ліску.

Подробиці розповів сам потерпілий.

У виписці з Єдиного реєстру досудових розслідувань, яку нашим журналістам надав Ліска, зазначено, що кримінальне провадження відкрито за ст. 125 ч.1 Кримінального кодексу України (нанесення легких тілесних ушкоджень).

Санкція статті передбачає виправні роботи до одного року.

За словами Юрія, хлопці, що напали на нього біля діагностичного центру в Деснянському районі, поки не затримані.

У той же час, поліцейські, за словами медика, ще не вивчали відео з камери зовнішнього спостереження. Одна з камер, за його словами, засікла, як нападники тікали з місця події.

"Один з нападників, той що побільший, обертався, тому на кадрах може бути видно його обличчя. Буду писати клопотання, щоб поліція вилучила відео з камер", - розповів лікар.

Нагадаємо, що це вже другий напад на лікаря ультразвукової діагностики Юрія Ліску. Перше відбулося восени 2017 року. Тоді поліція відкрила кримінальне провадження, але нападників, за словами медика, так і не затримали.

За тиждень до першого нападу на Ліску біля будівлі київського суду була по-звірячому побита терапевт-стоматолог вищої категорії, мати-одиначка Наталія Проценко.

І Юрій та Наталія до цього отримували погрози після того, як відкрито заявили про корупцію адміністрації в КДЦ Деснянського району. Згодом обидва були звільнені, проте суди зобов'язали поновити медпрацівників в займаних посадах. У підсумку Юрій відновився на роботі з проблемами, а Наталю, незважаючи на чергове рішення суду, на посаді так і не відновили.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення