ГУР повідомило про незвичайний наказ російського командування на Донбасі

 Обозреватель

Російське командування заборонило звільняти військових, які несуть службу на сході України, навіть за грубі порушення ними умов контракту.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на сторінці в Facebook.

"У зв'язку з некомплектом особового складу, який стався через небажання продовжувати терміни чинних контрактів військовослужбовцями окупаційних військ, командування 2 АК (армійського корпусу. - Ред.) (Луганськ) ЗС РФ вживає заходів для недопущення подальшого зниження рівня укомплектованості", - йдеться в повідомленні.

Також спрощено процедуру зарахування терористів на військову службу. В окремих підрозділах 2 луганської окремої мотострілкової бригади набір військовослужбовців здійснюється без проходження ними належного медичного огляду. Це призвело до зарахування на військову службу осіб із фізичними вадами, які не здатні виконувати бойові завдання в складних умовах, сказано в звіті.

У підрозділах 2 АК (Луганськ) Збройних сил Росії продовжують мати місце випадки грубого порушення військової дисципліни, зокрема самовільного залишення передових позицій.

"Так, 21 січня цього року сім військовослужбовців зі складу 7 окремої мотострілкової бригади (Брянка) не прибули до місць несення служби (виконання завдань) і оголошені в розшук", - розповіли в ГУР.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення