Хотів виплюнути в папірець, а натомість вдихнув: у Дніпрі хлопчик під час гри проковтнув голку (фото)

У Дніпрі 13-річний хлопчик грав із голкою та випадково її проковтнув. Про це повідомили у регіональному медичному центрі сімейного здоров'я.

"Шукати голку в дитячому организмі, виявляється, cкладніше ніж в копі сіна. Такий висновок зробили наші хірурги, коли займалися протягом цих вихідних 13-річним пацієнтом, який по необережності проковтнув швацький предмет. Зі слів переляканих батьків, хлопець взяв в рот голку, спробував було плюнути предмет в папірець. Проте, рефлекторно вдихнув дрібний металевий предмет й проковтнув його", - розповіли подробиці медики.

Медики провели рентгенографічне дослідження. Ситуація могла отримати кілька варіантів розвитку: гастроскопія чи операція, якщо б голка пошкодила органи.

Однак хірурги передбачили менш механічний, але досить ризикований варіант. Вони проводили динамічне спостереження (пальпація живота, повторні знімки). Був шанс, що голка вийде з організму сама.

"Це одні з найчастіших, згідно з медичною статистикою, варіантів розвитку подій, оскільки "шляхів" для голки не так багато – або в травний тракт, або в легені через дихальний "хід", або в серце. Та в нашому випадку на другу добу постійного спостереження лікарями вдалося досягти хепіенду - голка вийшла природнім шляхом, не пошкодивши жодного органу", - повідомили лікарі.

Також медики дали поради, чого категорічно не можна робити, якщо дитина проковтнула гострий небезпечний предмет. Зокрема, не можна рухатися, особливо небезпечні нахили. Статичне положення корпусу дасть більше шансів, що голка не увіп’ється в стінки шлунка, кишечника і т. д. Не можна стукати по грудях/спині, тиснути на область живота. Також не треба намагатися спровокувати блювоту – вивести голку назад це абсолютно не допоможе.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення