Хвороба розвивалася блискавично: на Прикарпатті від вірусу помер школяр

 Intermarium

Хвороба розвивалася блискавично, тож лікарі виявилися безсилі. Пацієнта госпіталізували вже непритомного з високою температурою та численними крововиливами по всьому тілу. Реаніматологи інфекційної лікарні три години боролися за життя 15-річного хлопця, але від найгіршого не врятували, пишуть Незалежні медіа Прикарпаття

Розтин підтвердив діагноз – блискавична форма менінгококової інфекції. Лікарі застерігають, що вона передається повітряно-крапельним шляхом і попервах дуже схожий на звичайну застуду. Тож Арсен не поставився до хвороби серйозно і продовжував ходити до школи і навіть займався спортом.

Тепер у спортклубі, де Арсен займався боксом та кікбоксингом, кілька днів не проводять занять і про всяк випадок запросили епідеміологів провести дезінфекцію приміщення. Тренування відбуваються на вулиці, бо на свіжому повітрі в дітей немає шансів заразитися. Натомість школу на карантин не закривали і журналістам там не раді.

“Є вказівка по лінії лікарів, що школа повинна працювати в штатному режимі. У вихідні дні проведена дезактивація школи, повністю вологе прибирання”, – пояснив директор Микола Білоокий.

Педагоги запевняють, що батьків попередили, що школою може гуляти небезпечна інфекція. Вже другий день епідеміологи перевіряють учнів на менінгокок. Результати обіцяють оприлюднити до наступного понеділка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення