Іноземці, зімітували автопригоду, щоб обікрасти киянина

Потерпілий попався на гачок незнайомця, який разом зі спільниками зімітував дорожню пригоду: поки один відволікав киянина, інший викрав із салону сумку із документами та грішми. Проте вчасно наданий опис автівки зловмисників допоміг поліцейським її оперативно наздогнати та затримати головного фігуранта злочину. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва

Близько 14-ї години до чергової частини Дніпровського управління поліції зателефонував місцевий мешканець, який повідомив про крадіжку сумки з його автівки. Чоловік надав опис викрадача речей і державні знаки авто, на якому він втік. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Як розповів начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін, потерпілий повідомив, що на автостоянці біля супермаркету на проспекті Тичини поряд із ним зупинився автомобіль. Один із його пасажирів сказав про пошкодження автівки, тож киянин на кілька хвилин залишив салон без нагляду. І поки водій спілкувався із незнайомцем та оглядав авто, інший пасажир поцупив його сумку:

«Це помітили перехожі та почали кричати водієві, але незнайомці виявилися спритнішими. Вони швидко сіли у свою автівку та поїхали. Проте потерпілий теж не розгубився, встиг запам’ятати деякі прикмети та надати їх нам».

За отриманим орієнтуванням правоохоронці розпочали пошуки зловмисників. Невдовзі схожу за описом автівку поліцейські помітили на Дніпровській набережній.

«У салоні знаходився один із трьох зловмисників, водій та ще один подільник встигли втекти. На сидінні поряд лежала сумка, яку впізнав потерпілий. У порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України чоловіка ми затримали та доставили до управління для встановлення особи та обставин події», - зазначив правоохоронець.

Затриманий – 30-річний уродженець іншої держави, якій раніше притягувався до кримінальної відповідальності за грабіж в Одесі. Коли він приїхав до столиці та мету його перебування, поліцейські з’ясовують. Щодо спільників, то їх особи теж відомі столичним правоохоронцям: їх нещодавно затримували за крадіжку в одному з районів Києва.

«Слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі. Зараз вирішуємо питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу та докладаємо усіх зусиль, аби затримати інших фігурантів», - додав Олександр Кузьмін.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення