Кіберполіція в соцмережах виявила більше 900 "груп смерті" (відео)

 УНН

Кіберполіція виявила 926 "груп смерті" і попередила 10 самогубств підлітків. Про це під час колегії МВС заявив глава Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє прес-служба НПУ

“Поліція попередила 10 спроб суїциду підлітків. Кіберполіція виявила 926 груп “самогубств”, з яких уже 600 заблоковано",- йдеться у повідомленні.

За словами С.Князєва, найбільш вразливими до негативного впливу соцмереж є діти від 13 до 17 років, у яких є проблеми в спілкуванні з оточуючими.

“На сьогодні поліцією за даними фактами відкрито 35 кримінальних проваджень і встановлено 4 факти суїциду, які пов’язані діяльністю “груп смерті”, — заявив С.Князєв.

Глава НПУ доручив керівникам обласних підрозділів поліції налагодити комунікацію з адміністраціями навчальних закладів, регіональними управліннями освіти і медичними установами для виявлення дітей, що могли потрапити під негативний вплив так званих “груп смерті” та попередити їх можливі негативні наслідки

Дівчата, яких врятували, розповіли жахливі подробиці :

Вона ретельно ховає своє обличчя та просить змінити голос, а на інтерв'ю погоджується лише тому, аби врятувати чиєсь життя. Адже сама - мало не попрощалася зі своїм. Кілька днів тому 19-річна Тамара вступила у так звану групу смерті «Синій кит». Таких зараз повно в соцмережах. А далі почалася смертельна гра.

Фінальним завданням мало стати самогубство. І до цього останнього кроку її вперто підштовхував так званий куратор групи.

Виконати фінальне завдання Тамара не встигла. Дівчині завадили поліцейські, які завчасно дізналися про її плани та попередили самогубство.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення