Кожна друга упаковка українського молока містить антибіотики

Майже половина української молочної продукції містить в собі антибіотики. Про це в ефірі Голосу столиці розповів директор української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Як кажуть експерти, антибіотики містяться майже у 50% української продукції. Тобто фактично кожна друга упаковка молока може містити антибіотики. Це стосується, на жаль, не тільки продукції для дорослих, а й продукції для дітей", - розказав Дорошенко.

За його словами, законодавство забороняє застосування подібних речовин. "Але, оскільки держава самоусунулася від вирішення всіх проблем, то тільки з допомогою громадських організацій, зацікавлених осіб, можна взагалі привертати увагу до цієї проблеми, проводити якомога більшу кількість експертиз, і висвітлювати це через ЗМІ", - каже він.

Складність полягає в тому, що експертиза на виявлення антибіотиків досить дорога. За словами Дорошенка, держава на дослідження всієї продукції в місті Києві, яка продається на ринках, в магазинах, на цей рік виділила лише 50 тисяч гривень. Таким чином, може бути проведено від 15 до 20 експертиз взагалі продуктів харчування. Це лягає зараз на плечі громадських організацій, які за свій рахунок і роблять експертизу.

Він зазначає, що навіть після рішення ЄС не приймати українську молочну продукцію через підвищений вміст антибіотиків в ній, виробники молока не змінять свій підхід.

"Звичайно ж, ні. Тут проблема в тому, що ми, на жаль, маємо дуже погане виробництво молочної продукції. Навіть не самої молочної продукції, а самої сировини молока. І до тих пір, поки в Україну не прийдуть іноземці, які інвестують дуже великі гроші в саме виробництво молока, не побудують великі ферми, доти ми будемо стикатися з такою проблемою", - резюмує Дорошенко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення