Кремлю тільки це і потрібно: з'явився тривожний прогноз по Україні через зустріч Путіна з Трампом

 Апостроф

Україні варто серйозно побоюватися майбутньої зустрічі президента США Дональда Трампа і лідера Росії Володимира Путіна через несподіванки кроків, які можуть бути прийняті, аж до рішення американської сторони "закрити очі" на Азовське море.

Таку думку в інтерв'ю висловив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"Потрібна твереза оцінка. Трамп не зможе припинити постачання озброєння, не зможе зробити так, що США перестануть підтримувати нас в реформах, не зможе поламати євроатлантичну інтеграцію, хоча деякі побоювання перед самітом є, не зможе, як то кажуть," віддати Україну Путіну ". Але, наприклад, закрити очі на Азовське море - цілком може, призупинити накладення нових санкцій - зможе цілком. Швидше за все, принцип буде таким: він не зможе скасувати старі, навіть якщо сильно подружиться з Путіним, але може гальмувати введення нових", - впевнений він.

За словами військового експерта, Україна перебуває в тому стані, коли варто остерігатися зустрічі ще й тому, що прийняті рішення двох лідерів можуть мати більш широкий масштаб, ніж це може здаватися на перший погляд.

"Всі говорять, що система стримувань і противаг США не дасть Трампу прийняти особливо катастрофічних рішень. Але Україна знаходиться в такому положенні, що нам достатньо і рішень середньої катастрофічності. Так, це небезпечно, можуть бути прийняті якісь божевільні рішення. Не дивлячись на всю систему стримувань, Трамп вивів США з комісії ООН з прав людини, а це дорогого коштує. Я не думаю, що він прийме рішення про припинення поставок зброї в Україні. Але, наприклад, раптом він домовиться про те, що червона лінія з приводу України відсувається? Наприклад, новий пакет санкцій буде не після прямого загострення на фронті, а тільки після прямого вторгнення або прямих ударів з російської території? А їм тільки цього й треба. Або *рін з ним, нехай буде вашим це Азовське море, а ви віддайте нам якусь зону в Сирії або ще чогось, вони ж грають масштабно", - уточнив Арестович.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення