Лише в одному штаті США викрили 700 фактів секс-насильства священиків над дітьми

 Depo

В американському штаті Іллінойс зареєстровано майже 700 випадків домагань і сексуального насильства не насильство над дітьми з боку духовенства

Про це йдеться в доповіді генпрокурора штату Лізи Медіган

Шість єпархій Іллінойсу оприлюднили імена 185 священиків, звинувачених в насильстві і домаганнях, однак перевірка виявила ще як мінімум 500 аналогічних випадків.

У доповіді засуджується той факт, що церковні організації штату не стали належним чином розслідувати заяви про імовірне насильство над дітьми, що, на думку Медіган, говорить про невиконання церквою свого морального обов'язку перед парафіянами.

Документ не виключає і того, що начальство могло проігнорувати або навмисно приховати інформацію про сексуальні злочини священиків щодо неповнолітніх.

У звіті не зазначається, ким і коли були пред'явлені звинувачення. За даними прес-секретаря, деякі звинувачення були зроблені кілька десятиліть тому.

Нагадаємо, у липні колишній архієпископ Вашингтонський, кардинал Теодор МакКаррік, якого звинувачують в сексуальному насильстві проти неповнолітнього, подав у відставку. Це сталося вперше за 100 років, коли член колегії кардиналів Ватикану залишив її добровільно.

15 серпня стало відомо, що понад 300 католицьких священиків з 1950-х років скоїли наругу над понад тисячею неповнолітніх в шести єпархіях американського штату Пенсильванія.

У серпні Папа Римський Франциск під час візиту до Ірландії просив пробачення за "гріхи, скандал і зраду", яку відчували жертви сексуального насильства з боку католицького духовенства.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення