​Масова бійка з продовженням: селян на Миколаївщині знову намагаються залишити без води

Скандал на Миколаївщині навколо свердловини з питною водою не вщухає. Сьогодні зранку в селі Петрівка вкотре намагалися відключити свердловину від електрики, аби люди не могли качати воду.

Як повідомив «Надзвичайним новинам» очевидець, близько 10-ї години ранку під башту приїхали працівники РЕС (районні електричні мережі, - Ред.).

«Вони провокували людей на бійку, намагаючись все ж відключити електроенергію. На місці були лише жінки. Враховуючи ситуацію, вони викликали поліцію, яка приїхала на диво швидко. Коли правоохоронці прибули – РЕСівці стали поводитись інакше», - розповідає очевидець.

За його словами, було складено заяву. Петрівці пояснили поліції, що поки тривають судові розгляди, кому належатиме свердловина, і рішення суду ще не прийнято. Після цього працівники РЕС розвернулись і поїхали ні з чим.

Нагадаємо, як розповідають мешканці села Петрівка, вони своїми силами і за власний кошт відновили закинуту свердловину, яка залишилася ще після радгоспу, та створили орган самоорганізації, який займається її технічним обслуговуванням. А сільська рада без їхньої згоди забрала свердловину у комунальну власність та передала в оренду комунальному підприємству із сусіднього села Крива Балка. Щоб петрівці не могли качати воду, їм кілька разів відрізали електрику, тож люди тепер охороняють свердловину. Спроба 10 серпня відімкнути електрику завершилася масовою бійкою, в результаті якої постраждали четверо людей, троє з яких потрапили до лікарні. Справу про масову бійку у Петрівцях тепер розслідуватиме прокуратура.

Більше про конфлікт у селі Петрівка читайте в матеріалі «Надзвичайних новин» На Миколаївщині чиновники битами захищають свердловину з питною водою (відео).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення