На Донбасі ОБСЄ засікли понад 100 одиниць важкої техніки бойовиків

 СЕГОДНЯ

Спостерігачі ОБСЄ за допомогою безпілотника помітили десятки одиниць важкої техніки поза місцями зберігання згідно з домовленістю про відвід озброєння. Це танки, ракетні системи, артилерія, повідомляє штаб Об'єднаних сил з посиланням на українську сторону в СЦКК.

Так, 29 листопада в окупованих районах Луганської області відмічено розміщення реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град": в районі Боково-Платове виявлено 22 одиниці, біля Міусинська – шість, а поблизу Садового – вісім одиниць. Поблизу Міусинська окупанти також зосередили 12 буксируваних гаубиць Д-30 "Жаба", 10 самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика", сім танків Т-72 і чотири зенітних ракетних комплексів 9К35 "Стріла-10".

Також окупанти розмістили на південному заході від Луганська в районі Кришталевого (колишній Красний Луч) два танка Т-72, 17 буксируваних гаубиць (вісім 2A36 "Гіацинт-Б" і дев'ять 2А65), а в районі Боково-Платове – шість самохідних гаубиць 2С1, 11 причіпних гаубиць (п'ять 2А65 і шість Д-30) і чотири протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра"

Українська сторона в СЦКК зазначає, що Росія черговий раз показує свою зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту і небажанні дотримуватися Мінських угод.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення